tužna stvarnost / Vapaj buduće majke: 'Želim svojoj bebi normalan život, a u svemu mi još može samo pomoći hrvatska javnost'

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija

'Kad bismo riješili dug za struju, život bi nam dobio novi smisao. Želim normalan život za svoju bebu, no to joj u ovom trenutku ne mogu osigurati i u svemu mi još može samo pomoći hrvatska javnost'

23.3.2018.
9:45
Thinkstock/Ilustracija
VOYO logo

Mateja Mujadžić (25) treba roditi za tri dana. Nosi djevojčicu i već joj je nadjenula ime - Lea. Još nije odlučila hoće li se iz rodilišta vratiti u stan u kojem živi s ocem ili će otići u materinski dom u Nazorovoj. Naime, već deset godina žive u stanu bez električne energije. 

Senadov početni dug za struju od 3.000 kuna te zbog ilegalnog spajanja na mrežu porastao je na 94.000 kuna. Novca nemaju jer je Senad teško bolestan i nesposoban za rad, a Mateja je po struci medicinska sestra koja je radila u privatnom domu umirovljenika, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateja se našla u bezizlaznoj situaciji nakon što ju je dečko, s kojim je planirala zajednički život, napustio kad je ostala trudna kazavši da dijete nije njegovo. Mateji je preostalo samo jedno - uputiti javnosti apel za pomoć.

"Kad bismo riješili dug za struju, život bi nam dobio novi smisao. Želim normalan život za svoju bebu, no to joj u ovom trenutku ne mogu osigurati i u svemu mi još može samo pomoći hrvatska javnost", kazala je za 24sata. S njihovom situacijom upoznate su gradske i socijalne službe te kažu kako su im više puta pokušavali pomoći, a od Elektre su tražili otpis duga ili barem plaćanje na rate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateja je, priznaje, umorna, ali će se boriti zbog svog djeteta.

"Nadam se da će nam danas doći socijalna radnica, ali od drugih službi nitko nas nije nazvao ni obišao. Jako smo zahvalni svim dobrim ljudima koji su čuli moj apel i uplatili novac. Nemam riječi kojima im mogu iskazati svoju i tatinu zahvalnost. Dosad smo dobili oko 10.000 kuna i naš san o životu bez duga prema Elektri još je jako daleko. Više nemamo što učiniti. Čak i ako ne uspijemo skupiti novac za struju, barem ćemo u nekom duljem sljedećem periodu imati za hranu", ispričala je za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite pomoći budućoj majci, možete to učiniti na nekoliko načina:

Matejin broj mobitela je 092/354-2755, a njezin broj računa u Privrednoj banci Zagreb je HR 0223400093214529365.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo