redovita sjednica /

Plenković na sjednici Vlade: 'Mjerama smo zaštitili naše sugrađane i ogroman dio gospodarstva'

Plenković je izjavio da je neposredno prije sjednice potpisan ugovor za izgradnju autoceste do Siska

18.2.2022.
15:20
VOYO logo

Vlada je održala redovitu sjednicu, a na dnevnom redu je bilo nekoliko konačnih prijedloga izmjena i dopuna zakona koji se usklađuju sa zakonodavstvom EU, među njima Stečajnog zakona te Zakona o stečaju potrošača.

Na sjednici su iznesene i informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus te uz potrese. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je prije dva dana najavila da će od 1. travnja pa sve do 31. ožujka iduće godine umanjiti PDV na plin na pet posto, a PDV na plin i toplinsku energiju trajno će smanjiti s 25 na 13 posto.

Image
PRODULJEN ROK DO LIPNJA 2023. /

Preokret! Bruxelles Hrvatskoj ipak produljio rok za potrošiti 5 milijardi kuna na obnovu od potresa. Hoće li uspjeti?

Image
PRODULJEN ROK DO LIPNJA 2023. /

Preokret! Bruxelles Hrvatskoj ipak produljio rok za potrošiti 5 milijardi kuna na obnovu od potresa. Hoće li uspjeti?

Objavio je to premijer Andrej Plenković najavivši paket mjera koje bi trebale olakšati život građanima i poslovanje poduzetnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije sjednica je potpisan ugovora za završetak autoceste Zagreb-Sisak.

Premijer je rezimirao sve događaje od prošle sjednice Vlade. Naglasio je kako je predstavljen veliki Vladin paket mjera kojim je zaštićeno građanstvo i dio hrvatskog gospodarstva. 

''Mislim da smo ovim paketom mjera napravili vrlo kvalitetan i jasan okvir koji uključuje i porezna rasterećenja i socijalne transfere i subvencije. I koji će od 1. travnja ublažiti rast cijena, dakle umjesto da kućanstvima naraste cijena mjesečno  na razini od 23 posto, narast će 9.6 posto. A cijena plina će biti limitirana na 20 posto maksimalno, odnosno manje'', rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pokazujemo spremnost Vlade da u ključnim trenucima napravimo mudru i snažnu državnu intervenciju koja je u korist građanima  i gospodarstvu. Zahvaljujem cijelom ekonomskom timu Vlade koji je radio na ovom paketu'', kazao je premijer. 

Raspravljena je u Saboru i strategija poljoprivrede. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Očekujem intenzivan rad i dinamiku procesa obnove kako bismo ne samo iskoristili ova sredstva, nego angažirali i druge izvore i što prije osigurali da proces krene visokom i intenzivnijom dinamikom nego što je to bilo do sada”, rekao je Plenković.

Uz to, premijer je podsjetio na produljenje roka za korištenje europskog novca za obnovu od potresa.

Prva točka dnevnog reda bio je izvještaj ministra Medveda o obnovi od potresa. On je rekao da je potpisano 27 izjava vlasnika, a potpisan je i ugovor za izgradnju 30 zidanih kuća. Dodao je da su nekonstrukcijskom obnovom obnovljene 1503 kuće.

Plenković je izjavio da je neposredno prije sjednice potpisan ugovor za izgradnju autoceste do Siska, a koja bi treba biti izgrađena prije kraja mandata ove vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O situaciji s pandemijom govorio je ministar Beroš rekavši da je u Hrvatskoj broj zaražen pao za 32% u odnosu na prošli tjedan.

"Pada broj hospitaliziranih, kao i zaraženih, ali broj mrtvih je i dalje visok", rekao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beroš je istaknuo da većina preminulih nije bila cijepljena.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo