Riječ, dvije o Paladini / Premijer novinarima: 'Kao da vam je zadatak za Badnjak loviti ministre u ofsajdu, mene nećete!'

Image
Foto: RTL

Jako mu se nije svidjelo to što je novinare zanimalo što ima reći o komentaru ministra Paladine na premijerovu izjavu o 'nestvarnoj sporoj obnovi'

27.12.2022.
13:42
RTL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na sastanku sa županima uključenim u Razvojni sporazum za sjever Hrvatske, uz to sastao se sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i gradonačelnicom grada Čakovca Ljerkom Cividini.

Kad je predsjednik Vlade stao pred novinare, nije mu najbolje sjeo dio razgovora u kojem su novinari počeli ispitivati o njegovoj izjavi o "nestvarno sporoj obnovi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Neobično nakon mise /

Plenković 'ne zna' za izjavu Paladine o obnovi da on 'ne mora biti ministar'. A Jandroković zna!

Image
Neobično nakon mise /

Plenković 'ne zna' za izjavu Paladine o obnovi da on 'ne mora biti ministar'. A Jandroković zna!

"Kad sam rekao da je obnova nestvarno spora, onda sam mislio na specifični segment, a to je konstrukcija obnova i izgradnja zamjenskih stambenih kuća", odgovorio im je.

Još mu se manje svidjelo kad su ga novinari krenuli ispitivati o odjecima te njegove izjave, koji su kulminirali izjavom ministra graditeljstva Ivana Paladine koji je za N1 rekao da ako on svoj posao s obnovom ne radi dobro, onda i ne mora biti ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li istina da je rekao da će otići do kraja siječnja, da ste vodili taj razgovor?", pitali su ga novinari.

"Ne znam. Ja imam dojam da ste vi dobili zadaću da preko Badnjaka lovite ministre na 'špici' i da ih malo lovite u ofsajdu. Mene love u ofsajdu već šest godina i ništa, pa neće niti sada."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako mu se, međutim, svidjelo pitanje koje se odnosilo na uspjehe Vlade u godini u kojoj Hrvatska ulazi u eurozonu, u prostor Schengena, dobiva ogromna sredstva za određene svrhe.

"Evo, ovo je pravo pitanje u godini isporuke, u godini kada je naporima HDZ-ove vlade zajedno s partnerima uspjelo...", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto ranije, premijer Plenković je s ministrima i županima potpisao niz ugovora. Uz predsjednika Vlade bio je Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marin Piletić, ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, Vili Beroš, ministar zdravstva i Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja.Premijer je kazao kako je cilj reforme zdravstvenog sustava puno bolje upravljanje financijskim sredstvima. Napomenuo je kako Vlada svakih 6 mjeseci donosi odluke kojima dodjeljuje dodatna sredstva državnim i županijskim bolnicama.

''To nije političko upravljanje bolnicama, onaj tko to tako gleda, ja to onda mogu samo prevesti na način - najbolje da ne diramo ništa
u zdravstvu jer je sve super'', komentirao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Preko Božića sam se posvetio obitelji, tek jutros sam krenuo pratiti medijsko ozračje koje se stvorilo ne znam otkud. Naš zajednički posao svih ministara, ne samo Paladine ili Hanžeka, nego svih jest da ubrzaju obnovu'', kazao je Plenković.

Za njega sve dugo su špekulacije koje ne želi komentirati. Plenković je rekao kako je HDZ zajedno s partnerima ispunio sve što se tiče Hrvatske u euro području i schengenskom prostoru. Napomenuo je kako to puno znači i za međimurski kraj koji žive na tromeđi Hrvatska, Slovenija i Mađarska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kratko je komentirao kako nije vidio izjavu Milorada Pupovca o procesu obnove. Novinari su premijera upitali o mogućnosti prijevremenih izbora i možebitnim žetončićima,  on je kazao kako će izbori biti kad će izbori biti.

Plenković je potvrdio ranija nagađanja da on na Baniju ove godine neće ići. Podsjetimo, za koji dan bit će točno dvije godine od potresa koji je razorio Baniju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo