NEKI OZLIJEĐENI / Detalji potjere u Pisarovini: Vozač uočio policiju, skrenuo na poljski put i zabio se u drvo. Našli 17 migranata

Image
Foto: Boris Scitar/Pixsell (ilustracija)

Moldavac je krijumčario 32 migranta u kombiju. Policija ga uočila na autocesti A1 i krenula u potjeru. U Zagrebu se zabio u blokadu, a pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave Zoran Ničeno iznosi detalje akcije

19.1.2024.
14:02
Boris Scitar/Pixsell (ilustracija)
VOYO logo

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave Zoran Ničeno je na konferenciji za medije iznio još detalja policijske potjere za kombijem u kojem su pronađena 32 migranta.

"Sinoć oko tri sata i 10 minuta policajci su dobili informaciju da kombi prevozi migrante po A1 prema Zagrebu. Na jednom dijelu autoceste su ga pokušali zaustaviti, no nije stao. Policajci koji su bili tamo su javili operativno-komunikacijskom centru PU zagrebačke koje je odmah angažirao dvije patrole policije i dvije grupe jedinice specijalne interventne policije. Vozilo je došlo do naplatnih kućica u Lučkom, probilo je rampu i s obzirom na širinu naplatnih policija je procijenila da postoji opasnost za putnike ako ih se zaustavi na tom mjestu pa je s četiri ophodnje, kojima su se kasnije pridružile još dvije, pratile vozilo po Zagrebu kako ne bi došlo do nezgoda na štetu ostalih sudionika u prometu. Vozilo je došlo do Kustošijanske ulice i tu je procijenjeno da je najsigurnije pa je postavljena blokada dva policijska vozila u koje je krijumčar udario i tako se zaustavio", istaknuo je Ničeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je ustanovila da je vozio 31-godišnji državljan Moldavije, a u vozilu je bio još 31 strani državljanin. Dvoje migranata, jedan maloljetan i jedan punoljetan, lakše su ozlijeđeni.

Ničeno ističe da je očevid završen, no kriminalističko istraživanje još traje. Nema informacija o brzini kojom je Moldavac bježao policiji, kao ni detalje o državljanstvima migranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U ZAGREBU I PISAROVINI /

Dvije potjere policije za krijumčarima migranata: U ovom kombiju ih je bilo više od 30, među njima i djeca

Image
U ZAGREBU I PISAROVINI /

Dvije potjere policije za krijumčarima migranata: U ovom kombiju ih je bilo više od 30, među njima i djeca

Otkrio je detalje i druge potjere, one u Pisarovini pa istaknuo da su u tom mjestu u ophodnji bili kolege iz Policijske uprave Jastrebarsko. "Vidjeli su vozilo koje se učinilo sumjnivim, no nisu imali informaciju da su u njemu migranti. Ophodnja je vozila iza njega i nisu ga progonili, no vozač je uočio policiju i naglo skrenuo u poljski put i udario u drvo. Tamo je zatečeno 17 migranata, neki su lakše, a neki teže ozlijeđeni", poručio je Ničeno.

Dodao je da ne zna je li vozač uhićen. Na pitanje zašto policija nije izvijestila o tom događaju, Ničeno je reko da on sad izvještava javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se teme krijumčarenja migranata i rekao da su prošle godine zabilježili 1880 krijumčarenja ili pomaganja. "Osobe su krijumčarile preko granice migrante, neki za novac ili im pomagali iz nekih drugih motiva. To je otprilike u prosjeku pet slučajeva dnevno, a ove godine bilježimo 106 slučajeva što je isto otprilike pet dnevno. Izgleda kao da je toga više, ali to je u nekom prosjeku koji je očekivan. Ove godine čak bilježimo pad broja nezakonitih prelazaka kojih je do sada bilo 1604", istkanuo je.

Podsjetimo, noćna potjera policije završila je privođenjem na Kustošijanskoj cesti u Zagrebu. Iz policije su ranije istaknuli da su sumnjivi kombi uočili na autocesti A1, a vozač se nije zaustavio već se dao u bijeg u smjeru Zagreba. Vozač je zatim probio rampu na Lučkom, a u gradu su već bile pripremljene policijske patrole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u Kustošijanskoj ulici postavila blokadu, a vozač kombija se zabio u policijski auto.

Među migrantima u kombiju bilo je i desetak djece, a kako smo ranije doznali, više ih je završilo u zagrebačkim bolnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Detalji potjere u Pisarovini: Vozač uočio policiju, skrenuo na poljski put i zabio se u drvo. Našli 17 migranata

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo