u posjetu Novskoj /

Plenković o aferi u HNB-u: 'Zvao sam Vujčića, nemam nove informacije. Ovo nema nikakve veze s Vladom'

Image
Foto: RTL

Uz premijera Andreja Plenkovića su i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek

12.1.2022.
11:35
RTL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Novsku, gdje sudjeluje na otvorenju Učeničkog doma Srednje škole Novska. Prethodno se sastao s gradonačelnikom Grada Novske Marinom Piletićem i sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom. 

Uz premijera Andreja Plenkovića su i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUPER-INSIDERI /

Za Direkt govori novinar koji je razotkrio insider trading u HNB-u: 'To je bila konstanta i tu je najveća odgovornost Vujčića'

Image
SUPER-INSIDERI /

Za Direkt govori novinar koji je razotkrio insider trading u HNB-u: 'To je bila konstanta i tu je najveća odgovornost Vujčića'

O aferi u HNB-u

Nije želio detaljnije komentirati otkriće da je više dužnosnika HNB-a trgovalo vrijednosnim papirima banaka za čiji je nadzor HNB zadužen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam jučer nazvao guvernera ne znavši da on ide neposredno nakon toga na javnu televiziju pa sam u biti većinu onoga što mi je rekao ponovno čuo u njegovom nastupu. Ono što je u ovom trenutku situacija predsjednica saborskog Odbora za financije i državni proračun Grozdana Perić zatražila je da Vujčić Odboru dostavi očitovanje vezano uz najnoviju aferu HNB-a", kazao je Plenković.

Kaže kako trenutno ima jednake informacije kao novinari i javnost. "Informacija je od jučer. Ja sam se vratio iz Dalmacije, vido sam to u medijima, nazvao sam ga i pitao. On će poslat neko pismeno očitovanje", rekao je premijer i dodao da takve afere nemaju nikakve veze s Vladom, ali, kako kaže, informirat će se.

"Suzdržat ću se se komentara u ovoj fazi, situacija je kompleksna'', poručio je.

Naknadno je odgovorio na pitanje novinara, ima li guverner HNB-a njegovo povjerenje, i samo kratko još jednom poručio da nema dovoljno informacija i da to ne želi komentirati. Dakle, Plenković nije htio reći ima li guverner Vujčić i dalje njegovo povjerenje. "Nećemo se više vraćati na to", kratko je poručio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poskupljenje energenata

Na pitanje novinara o rastu cijena energenata premiejr je naglasio da Vlada ima niz alata na raspolaganju.

''Do trenutka kada to pitanje postane aktualno imat ćemo cijeli paket koji će olakšati situaciju'', poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O nestanku Mateja Periša

Što se tiče istrage o nestalom Splićaninu Mateju Perišu, podsjetio je da će detalji biti poznati na današnjoj konferenciji hrvatske policije za medije. "Naša je zadaća da pomognemo i provjerimo svaki, i najmanji, detelj", dodao je predsjednik Vlade.

"Cijepite se, svi, pogotovo koji niste, a oni koji jesu cjepite se i booster dozom.  Svi zajendo  pridržavajte se epidemioloških mjera. Omikron je soj virusa koji se brzo širi, jedino ćemo se zaštititi cjepivom, boosterom i pridržavanjem mjera", ponovio je Plenković komentirajući trenutnu epidemiološku situaciju.

"Imamo dovoljno cjepiva. Moramo se paziti i čuvati", kaže premiejr.

U Hrvatskoj  je danas zabilježeno skoro 9900 novozaraženih, a pozitivan je gotovo svaki drugi testirani građanin ili građanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike