BURNO U SABORU: / Oporba raspalila po 'najlošijem ministru u Vladi', Plenković zaradio upozorenje, a Pernar ga nazvao 'kraljem štakora'

Image

Na dnevnom redu Hrvatskog sabora je oporbeni prijedlog za izglasavanje nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

11.10.2018.
15:18
VOYO logo

NOVO 16:15 Nastavno na premijerovu opasku o malim miševima, javio se Ivan Pernar i premijera nazvao 'kraljem štakora' pa je i on zaradio opomenu.

Nikola Grmoja Plenkoviću je poručio kako bi radije "balansirao sa svima nego ikada više došao u poziciju da koalira s njegovom" strankom

Tekst se nastavlja ispod oglasa


16:05 Ministar Kujundžić očitava se o prijedlogu izglasavanja nepovjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Helikopterska skužba dobro radi zbog DORH i MORH-a. Ova Vlada osigurala je 35 milijuna i uskoro ćemo imati helikoptersku službu kao Njemačka. "

Image

Screenshot

16:00 Nakon što je zastupnike Živog zida nazvao 'malim miševima', premijer Plenković dobio je upozorenje. 'Upozoravam predsjednika Vlade da se nekorektno odnosio prema zastupnicima Živog zida. Da ste zastupnik, dobili bi opomenu, ovako vas samo upozoravam', rekao mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


15:45 Premijer Plenković očitava se o izglasavanju nepovjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U cjelosti odbacujem sve navode iz vašeg prijedloga. Proći će kao prošlih pet pokušaja opoziva ministara. To je pokušaj diskreditacije. Svi pa i oni koju su bili na vlasti pridonijeli ste problemima u sustavu. Vaša inicijativa krenula je ovog ljeta nakon smrti mladića. Vama nije trebalo ni par sati da iskoristite smrti da bi bili ovdje. Iskoristili ste radi stvaranja histerije", izjavio je Plenković.

Plenković je komentirao Bunjcu kako je pobjegao dok je bilo izglasavanje Istanbulske konvencije, a govori o zaštiti djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nije bilo više sredstava za posebno skupe lijekove. Našla su se sredstva i za Spinrazu", izjavio je Plenković.

"Brojne aktivnosti koje poduzimamo, ministar i ova Vlada žele da ovaj sustav bude što kvalitetniji do sada, prema decentralizaciji i boljoj zaštiti pacijenata. Ima zakona koji se donose brže i oni koje idu sporije. Zakon o zloćudnim bolestima je u procesu i bit će donesen 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


15:40 Zastupnik Striček u replici Jovanoviću istaknuo je kako u varaždinskoj županiji je puno projekata na području zdravstva, dok se za vrijeme njegova mandata nije se izgradio metar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik Jovanović mu je rekao kako je to sve rezultat mandata Zorana Milanovića.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:35 Četiri su replike. Prvi koji replicira Ines Strenja Linić Kirin kojemu je isteklo vrijeme dok je nabrajao. Strenja Linić odgovorila mu je da sve te navedene projekti su pokrenuti za vrijeme Oreškovićeve vlasti.

"To nisu projekti ovog ministra", izjavila je Strenja Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


15:30 U ime predlagatelja prijedloga govori Branimir Bunjac iz Živog zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ljudi se u 2018. naručuju za pregled u 2021. To je njegovo postignuće'

"Čemu služi država, ako ne spašava ljudske živote?", pita se Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bunjac je ustvrdio kako su obećali da će osnovati Institut za djecu i kako HDZ nije vjerodostojan.

"Psihički bolesna djeca ne mogu dobiti 6 metara. Sitne životinje to ima, a djeca nemaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da li je vama gospodine Plenkoviću žao te djece. Ajmo se prošetati do njih. Prestanite biti političar, budite čovjek na pola sata," izjavio je Bunjac. "Vodeći smo po izdavanju za zdravstvo, a nismo u stanju donijeti dokument i odgovoriti na upit. "

Image

Screenshot/Youtube

15:25 U ime predlagatelja prijedloga govori Željko Jovanović iz SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rad ministra Kujundžića vjerojatno ne podržava 99 posto građana. U HDZ-u ima puno sposobnih liječnika i menadžera koji bi taj posao umjesto Kujundžića mogli raditi", rekao je Jovanović, prenosi N1.

Upitao je može li se itko sjetiti nečega što je Kujunžić napravio u svom mandatu, a da je to unaprijedilo sustav. "Odgovor je ne", odgovorio je Jovanović. "Hrvatsko zdravstvo nikada nije raspolagalo s više novca, a liste čekanja sve su duže, a životni vijek građana sve kraći", kazao je Jovanović, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


15:15 U ime predlagatelja prijedloga izglasavanja nepovjerenja govori Ines Strenja Linić iz Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je najlošiji ministar ove Vlade. Premijeru želimo vam postaviti pitanje je li vam u interesu da građani budu zdravi? Premijeru, nadam se da ćete i sebi i građanima odgovoriti na pitanje urušava li Kujundžić namjerno sustav ili stvarno ne zna", kazala je Strenja Linić te dodala kako je Kujundžić u mandatu napravio "jedno veliko ništa".

"Umjesto da naš zahtjev bude prvi korak u rješavanju problema, Vlada stopira pomake u javnom zdravstvu. Nemamo više vremena čekati početak reforme zdravstva i zbog toga je ovaj opoziv", kazala je zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svom odgovoru nisu odgovorili niti na jedan razlog koji je naved u zahtjevu za opoziv ministra Kujundžića. Ministre, tko vam je pisao ovako loše odgovore, mislim da je zaslužio nedovoljan", kazala je Strenja Linić te dodala kako je ministar propustio učiniti bitne pomake u zdravstvenom sustavu te je ponovno navela sve razloge zbog kojih oporba traži opoziv ministra.

"Sve navedeno kao i grubo vrijeđanje saborskih zastupnika izravno dovodi u pitanje njegov kredibilitet kao osobe, ali i sposobnost da i dalje obavlja ministarski posao. Ministar Kujundžić je doveo u pitanje vjerodostojnost ove Vlade.", kazala je Strenja Linić.

Image

Screenshot/Youtube


U četvrtak na dnevnom redu Hrvatskog sabora je oporbeni prijedlog za izglasavanje nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću. U ime predlagatelja govorit će Ines Strenja Linić iz Mosta, Željko Jovanović iz SDP-a i Branimir Bunjac iz Živog zida. Krajem rujna 31 oporbeni zastupnik iz redova SDP-a, Mosta, HSS-a i Živog zida uputili su prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Kujundžiću u saborsku proceduru pobrojavši čak 52 razloga zbog kojih smatraju da Kujundžić više ne može obnašati dužnost ministra zdravstva.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo