Uživajte dok traje, od utorka se opet smrzavamo

Sve oni koji su jedva dočekali sunčano i toplije vrijeme razočarat će se informacijom da će ono trajati samo do utorka.

6.2.2011.
11:11
VOYO logo

Meteorolog Državnog hidrometeorološkog zavoda Zoran Vakula kaže kako će lijepo vrijeme s temperaturama uobičajenim za drugu polovicu ožujka potrajati još do utorka.

No, nakon utorka, a u nekim krajevima Hrvatske srijede, temperatura će se ponovno sniziti, pa opet možemo očekivati podjednako hladna jutra kao ona s početka ovoga tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom oko prosječne za drugi tjedan veljače, dakle u većem dijelu unutrašnjosti od četiri do sedam Celzijevih stupnjeva, a na Jadranu između devet i 13 stupnjeva", kazao je Vakula za Jutarnji list dodajući kako bi treći i četvrti tjedan veljače mogli biti hladniji od prosjeka. Ipak, ističe, treba biti oprezan s prognozom budući da se kod veljače očekuje prevrtljivost.

Prema analizama, siječanj je na Jadranu bio u okviru prosjeka, a na kontinentu topliji. U Zagrebu je bio, pak, znatno topliji od prosjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada su se očekivanja djelomice ostvarila, ali ne i prognoza odstupanja srednje siječanjske temperature. No, za utjehu može poslužiti dosadašnje ostvarenje prognoze prosječnosti, pa i manjka oborina, kao i prognoza pozitivnog odstupanja srednjeg tlaka zraka", pojasnio je Vakula.

Vezani članak:

arti-201102010851006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo