UŽAS NA OSJEČKOJ ŽELJEZNIČKOJ STANICI: /

'Sve je puno ljudskog izmeta i odbačenih šprica. Strahujemo za našu djecu'

Image
Foto: HŽ Infrastruktura/Youtube

Putnike koji iz Baranje vlakom stižu u Osijek na putu čeka postaja Osijek Dravski most na kojoj zapušteni objekt izaziva jezu i zgražanje

11.2.2018.
8:55
HŽ Infrastruktura/Youtube
VOYO logo

Roditelji strepe za svoju djecu, sredonjoškolce i studente koji tuda prolaze jer je objekt već nagnut na jednu stranu, a prepun je odbačenog smeća među kojim ima i narkomanskih igli.

Prema pisanju Glasa Slavonije, prostorije, koje nisu u funkciji, pune su i ljudskog izmeta, dok su zidovi išarani grafitima neprimjerenog sadržaja, najčešće govora mržnje. Ispred objekta postavljena je skela za koju nije jasno čemu služi, budući da radovi nikada nisu započeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skela kao potpora cijeloj zgradi

"Ako je netko mislio da će tako spriječiti da se objekt sruši na prolaznike, to baš i nije neka naročito dobra ideja", komentiraju putnici za koje je prije nekoliko godina napravljen novi betonski peron i zaštitna metalna ograda. No, zagrada nije uređena.

Image

"Po danu se još kako-tako može doći do stajališta i ondje čekati vlak, ali noću, kad se ide niz stepenice, to je užas. Nema svjetla, stepenice su derutne, a moraju se prijeći tračnice. U objektu nema čekaonice, prostorije gdje bi se putnici ugrijali ili sklonili od kiše i snijega. Tu se ne prodaju karte, nego se moraju kupiti u vlaku. Ondje nema ničega što bi normalno stajalište trebalo imati", ispričao je za Glas Slavonije 45-godišnjak koji svakodnevno iz Darde putuje u Osijek i obrnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje se godinama u noćnim satima okupljaju čudni likovi, a često se mogu pronaći igle i šprice. Bojimo se prije svega za zdravlje i sigurnost djece, a onda i naše. Netko bi trebao učiniti da se taj objekt sredi i ako se već ne stavi u funkciju što se tiče prodaje karata putnicima, bar da prestane biti opasan za građane", kaže stanarka Vijenca Ivana Meštrovića, uz koji se postaja nalazi.

Iz HŽ Infrastrukture objašnjavaju da su već pokušali realizirati najam ove zgrade koji bi uključivao i obnovu, no kako je riječ o zaštićenom kulturnom dobru proces je složen. Skela koja je postavljena trebala bi spriječiti urušavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo