bez ikakve rasprave / Uz oporbu ga podržao i Most: Ostojić ipak izabran za predsjednika Odbora za unutarnju politiku

Bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izabran je u petak u Hrvatskom saboru za predsjednika Odbora za unutarnju politku i nacionalnu sigurnost

12.2.2016.
10:25
VOYO logo

Bivši SDP-ov ministar Ranko Ostojić ipak je izabran za predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. 

Za bivšeg ministra unutarnjih poslova glasao je 81 zastupnik, dok ih je 57 bilo protiv. Uz glasove oporbe, Ostojića je podržala i većina zastupnika Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je prošlog petka Domoljubna koalicija poručivala da joj Ostojić nije prihvatljiv, jer je u komunikaciji u unutarstranačkim izborima u SDP-u "agresivan i nesiguran", u petak o njegovu imenovanju nije bilo nikakve rasprave.

Oporba je proteklih dana ustrajala da je Ostojić pravi izbor za to mjesto jer je profesionalac, a zakonsko je pravo najveće oporbene stranke da sama odluči tko će iz njenih redova voditi Odbor za unutarnju politiku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči glasanja domoljubna koalicija je održala sastanak, a HDZ-ov Ivan Šuker je rekao kako danas neće biti Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta te da će se vjerojatno naći u utorak kako bi za iduću sjednicu Vlade imali spremna sva imena zamjenika i pomoćnika ministara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo