PODUZETNIK OBJASNIO ZAŠTO DRŽAVA NE SMIJE POMOĆI ULJANIKU: / 'Ako se brodogradnja ne isplati, uzgajajte aroniju ili pšenicu'

Image
Foto: PIXSELL

Ne slažu se svi sa škveranima kada je u pitanju Vladina intervencija u brodogradnju

25.8.2018.
17:00
PIXSELL
VOYO logo

Radnici cijele Uljanik Grupe, brodogradilišta Uljanik i 3. maj, u srijedu su započeli opći štrajk jer im nisu isplaćene plaće za srpanj. Ogorčeni radnici štrajkali su na svojim radnim mjestima u Puli i Rijeci, a zaposlenici Uljanika svaki su dan otišli i u prosvjednu šetnju pulskim ulicama.

Jučer je bilo posebno napeto kada su se radnici sučelili s gradonačelnikom BorisomMiletićem i županom ValteromFlegom. Nezadovoljni radnici Uljanika zgradu Županije polili su zatim vodom i pivom. Radnici su ponovno zatražili smjenu Uprave Uljanika koja se ni jučer nije obratila ni spustila među radnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada digla ruke od Uljanika?

S obzirom da je Vlada na neki način digla ruke od Uljanika, u rukavicama najavivši da neće financijski pomoći ovoj kompaniji, radnici brodogradilišta odlučili su u ponedjeljak zauzeti zagrebački Markov trg i na prosvjedu jasno poručiti vladajućima da se nalaze u bezizlaznoj situaciji te da očekuju njihovu intervenciju.

Međutim, ne slažu se svi sa škveranima kada je u pitanju Vladina intervencija u brodogradnju. Poznati hrvatski poduzetnik HrvojeBujas je putem svog Facebook profila poručio da država ne bi trebala financijski pomagati neprofitabilnim privatnim kompanijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto bi plaćali porezni obveznici?

"Ne vidim niti jedan razlog zašto bi hrvatski porezni obveznici bili obavezni ili pak dužni plaćati radnicima neprofitabilnih privatnih ( ili pak državnih, svejedno ) tvrtki plaće... Ako se ne isplati graditi brodove, otvarajte marine i hotele uz segment manjih/većih popravaka. Ako se ne isplati baviti pšenicom bavite se aronijom ili čime god hoćete, a što možete prodati na tržištu", poručuje suosnivač Crnog Jajeta.

Smatra i da je velika odgovornost upravo na radnicima. "Ako imate lošu Upravu, koju ste sami postavili - smijenite je, imate kontrolni paket, nađite novu s novim idejama i konceptima... Onu koja zna kako zaraditi novac na tržištu, ostvariti profit, a time uz plaću zaraditi i na rastu dionica i dividendi", savjetuje Bujas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za štrajkaše imam nekoliko pitanja'

Za štrajkaše je imao i nekoliko pitanja. "Ovaj štrajk u Uljaniku ješstrajk protiv koga? Protiv vlasnika? Pa gospodo vi ste skoro 50% vlasnici...protiv Uprave? Pa što je ne smijenite i možda pokrenete krivične prijave? Protiv drzave, Vlade, ljudi u Županiji? Štrajkom ne rješavate ništa, osim što tipove ala Sinčić i slične populističke kenjatore izbacujete na površinu", poručuje Bujas uz završni zaključak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Političari nemaju pravo glasove kupovati s mojim novcem, ako već žele kupovati neka plaćaju iz svog džepa..."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo