Milanović o policijskoj zaštiti / Predsjednik: 'Kladim se da prijete Tomaševiću. Da je izdajnik prokazuje ga onaj koji je tamburao na dočeku štafete '87.'

Zoran Milanović je u Bjelovaru rekao da je Miroslav Škoro "te odvratne stvari" našao govoriti iz Paviljona na Zrinjevcu

26.5.2021.
13:14
VOYO logo

Zoran Milanović obišao je gradilište nove Opće bolnice Bjelovar. Prije toga obišao je i ustanovu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom "Suvenir Arbor" u Siraču, te Daruvar.

"Sad sam vidio koliko je to moćna tvornica, kako je dignuta na jednu visoku razinu", kazao je Milanović za "Suvenir Arbor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je tijekom predizborne kampanje tamo naručivao promotivni materijal.

Potom je rekao koliko se divi bolnici koja se gradi u Bjelovaru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujući županu, moram reći."

"U Hrvatskoj su od 1990. izgrađene samo tri bolnice; Zabok, Istra i to sa debelim zakašnjenjem, ja sam tada bio premijer, taj projekt bio je zatvoren, država je tu stala s nekoliko stotina milijuna kuna, to je već u drugoj fazi, i ovo ovdje iza čega stoji samo županija", kazao je dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Huškači pokušali uplašiti Zlatu Đurđević"

Za moguću skoru objavu o izboru nabave borbenih aviona kazao je: 

"Očito je tempirano za Dan oružanih snaga i za drugi izborni krug. Moglo je biti prije tri mjeseca, ali OK."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam već, Messerschmiti 119 i Henkeli ne idu, imate ovo što se nudi, američka, francuska opcija, NATO, pa će nešto od toga biti", dodao je.

"Ne igra ulogu", kazao je na pitanje o mogućoj geopolitičkoj dimenziji odabira ponude iz SAD-a ili Francuske:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je to dobra roba."

Novinare je dalje zanimalo da komentira najnovije događaje oko izbora predsjednika/ predsjednice Vrhovnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
oglasila se i policija /

Je li Tomašević dobio policijsku zaštitu? 'Postoji komunikacija između nas i njih, ali...'

Image
oglasila se i policija /

Je li Tomašević dobio policijsku zaštitu? 'Postoji komunikacija između nas i njih, ali...'

"Nemam", odgovorio je na pitanje ima li drugog kandidata ako Sabor odbije prof. Zlatu Đurđević.

"Jučer su pokušali nešto smuljati, pa nikoga ne pozivati. Ima tu cijeli niz detalja i detaljčića koji nisu uopće razrađeni tim skandalozno lošim zakonom, čija je jedina namjena bila ograničavanje predsjedničkih ovlasti kao da su nekakve, nisu velike", kazao je dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa nije riješeno tim groznim zakonom koji je naš Ustavni sud proglasio perfektnim", komentirao je dio o proceduri koju tek treba utvrditi kome tko što šalje.

"Rasprava u Saboru će biti prava, tu će se vidjeti tko je to. Prije rasprave u Saboru u kojoj će se vidjeti tko je tko, neću više ništa komentirati", dodao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi huškači i lažovi koji su po raznom osnovama pokušali uplašiti Zlatu Đurđević, pokazali su tko su."

"Tko je normalan išao na doček štafete '87.!?"

Na kompromis je "uvijek spreman" s premijerom, ali se "boji da ne razgovaraju istim jezikom". Za dolazak u Bjelovar je rekao da je to "potpora ljudima koji rade ozbiljno i mogu pokazati rezultate".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je što misli o policijskoj zaštiti Tomislavu Tomaševiću:

"Ja bih se kladio da je dobivao prijetnje", rekao je što misli, "s obzirom kakvim je huškačkim i rušiteljskim pravcem krenula kampanja u drugom krugu. Govorio sam o tome prije nekoliko dana. Znao sam što će se dogoditi. Kad ljude prokazujete da su izdajnici, da nisu domoljubi, i to im na nos nabijaju ljudi koji su tamburali na dočeku štafete 1987. Tko je normalan išao na doček štafete '87. godine!?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se s takvima nisam družio. Nisu mi bili u fokusu, nisam imao ništa protiv njih", dodao je.

"Ovo je prvi put da kandidat za gradonačelnika grada Zagreba (i budući gradonačelnik) dobiva policijsku zaštitu. Nuđena je i meni poslije prvog kruga, po zakonu. Onima koji uđu u drugi krug izbora za predsjednika Republika, ponuđena je zakonska mogućnost zaštite. Tako je bila ponuđena i meni, ja sam je odbio, jer iskreno govoreći, klima je bila manje bolesna nego danas", kazao je na pitanje policijske zaštite Tomislavu Tomaševiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bilo Kolinda i ja, to može biti ovako i onako, ali nije bilo ovako odvratnih stvari koje slušamo ovih dana, i to iz Paviljona na Zrinjevcu. Gdje je baš to našao. Ajde nek' ide preko pruge, tamo gdje je teže. Tamo gdje sam ja odrastao. Čovjek našao paradirati nasred Zrinjevca", komentirao je dalje.

"Sitno kaluđersko prtljanje"

Novinare je zanimalo što misli o tome što je popuštanje epidemioloških mjera ovaj put najavljeno prije 1. odnosno 15. u mjesecu, prije roka isticanja stare odluke, smatra li predsjednik da to možda ima veze s predizbornom kampanjom, odnosno drugim krugom lokalnih izbora?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bože sačuvaj!", odgovorio je.

Je li zadovoljan razinom popuštanja mjera?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad ne bi bilo tog prtljanja, tog sitnog kaluđerskog prtljanja, gdje se svaki put sitno, transakcijski prtlja gdje ću što dobiti, koji glas, ja ne bih imao prigovor na mjere kao takve, jer svjestan sam da one moraju postojati", kazao je dalje.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo