'NEĆEMO PROVOCIRATI' / 'Želimo biti prvi srpski neovisni medij u Hrvatskoj!'; Uskoro kreće 'Srpska TV Zagreb', a evo što kaže njezin pokretač

Image

Već su obavijestili Srpsko narodno vijeće, kao i Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Zagrebu, o pokretanju svoje televizije, no još uvijek im nije stigao nikakav odgovor tako da se spremaju poslati klasično pismo

8.9.2023.
12:59
VOYO logo

Potkraj ove godine trebao bi zaživjeti novi medijski projekt "Srpska TV Zagreb". Na čelu mu je Ilija Ćalina, inače specijalist za digitalni marketing i online medije. Kako piše Slobodna Dalmacija, ovaj se Ličanin, nakon 26 godina života i educiranja u Londonu, vratio u Hrvatsku i oko sebe okupio tim mladih ljudi.

"Želimo biti prvi srpski neovisni medij u Lijepoj Našoj sa sjedištem u Zagrebu. Startat ćemo kao kanal na YouTubeu, a plan na je za dvije godine postati neovisni manjinski kanal na kabelskoj televiziji u Zagrebu i regiji", kazao je Ćalina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dali su si truda tako da već sada imaju dvije, do kraja, spremne emisije s kojima će startati u prosincu. Jedna se zove "50 Starts", a bavit će se temama članstva u Europskoj uniji i NATO-u. Cilj joj je svojim sunarodnjacima, bez obzira na granice, približiti ove asocijacije s naglaskom na njihov značaj za srpski narod i cijeli Balkan. Druga emisija nosi ime "Agape" i bit će nešto ležernijeg karaktera, a obrađivat će teme ljubavi, identiteta, LGBTQ+ zajednice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA /

Ljubavni trokut, intrige i jezivo ubojstvo: Hrvatskoj će danas biti izručen 'mozak' atentata na bogataša iz Crikvenice

Image
PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA /

Ljubavni trokut, intrige i jezivo ubojstvo: Hrvatskoj će danas biti izručen 'mozak' atentata na bogataša iz Crikvenice

"Mi ćemo biti oporbeni spram trenutačnog režima kako u Srbiji, tako i Republici Srpskoj, a u Hrvatskoj želja nam je pridonijeti afirmaciji ćirilice. Namjera nam nije nikoga provocirati i ostati do kraja neovisni. Hrvatska je naša domovina i u njoj volimo živjeti. Financirat ćemo se isključivo iz projekata", istaknuo je pokretač "Srpske TV Zagreb".

Dobili podršku od Veleposlanstva

Već su obavijestili Srpsko narodno vijeće, kao i Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Zagrebu, o pokretanju svoje televizije, no još uvijek im nije stigao nikakav odgovor tako da se spremaju poslati klasično pismo. Iz Veleposlanstva u Zagrebu stigla je podrška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio oprema nam je već stigao, ostatak očekujemo ubrzo. U potrazi smo i za prostorom. Kako smo mala ekipa, ne treba nam nešto veliko. Kada dođemo u fazu pokretanja kanala na kabelskoj TV, tada ćemo tražiti pomoć grada. Nadam se da ćemo i tamo naići na otvorena vrata", rekao je Ilija Ćalina o novom projektu u hrvatskom medijskom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo