došlo je do zabune? /

Upravo se oglasio Leggiero bar i iznio svoju stranu priče: 'U našim kafićima nema diskriminacije!'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

'U našim kafićima nema diskriminacije prema osobama s invaliditetom, kao što nema diskriminacije prema spoli, dobi, rasi, vjeri ili na bilo kojoj drugoj osnovi'

14.11.2016.
21:05
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su mediji objavili priopćenje Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet o tome da je jednoj slijepoj osobi zbog psa vodiča onemogućen pristup u Leggiero baru u shopping centru Avenue Mall, priopćenjem se nekoliko sati kasnije oglasio i prozvani lanac kafića.

Image
čeka ih kazna? /

Zbog psa vodiča onemogućili slijepoj osobi ulazak u kafić u Avenue Mallu

Image
čeka ih kazna? /

Zbog psa vodiča onemogućili slijepoj osobi ulazak u kafić u Avenue Mallu

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na nemili događaj koji se proširio medijima o gošći koja je u Leggiero bar u Avenue Mallu stigla u pratnji svojeg psa vodiča za slijepe, provjerili smo i istražili što se točno dogodilo tog petka 11. studenog u 8:05 sati ujutro.

Zakon o kretanju slijepe osobe uz pomoć psa vodiča (NN 131/98) doista propisuje da slijepa osoba u pratnji psa vodiča ima pravo ulaska u sve javne prostore i sredstva javnog prijevoza. Kako konobari koji su toga jutra radili u smjeni nisu odmah primijetili oznake na psu vodiču, upozorili su gošće kako ne mogu sa psom u lokal jer su takva pravila za kućne ljubimce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kada su gospođe objasnile kako je to pas za slijepe, konobari su se osobno ispričali i pozvali ih da uđu u lokal. Gospođe na žalost nisu ispriku htjele ni saslušati, već su tražile odgovornu osobu i poručile kako će tražiti pravdu tim putem.
Svi su dobrodošli

U užurbanom poslovnom objektu kao što je kafić na najfrekventnijem ulazu u Avenue Mall, greške se naravno mogu dogoditi. Naš stručni tim konobara i voditelja uvijek se trudi ponuditi najbolju uslugu, na žalost došlo je do situacije koja se lako mogla izbjeći.

U našim kafićima nema diskriminacije prema osobama s invaliditetom, kao što nema diskriminacije prema spoli, dobi, rasi, vjeri ili na bilo kojoj drugoj osnovi.

Leggiero team uvijek je tu za svoje goste i svi ste dobrodošli!", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo