Nagovaraju je da i dalje ostane raditi / Upoznajte doktoricu koja u sedmom desetljeću nadljudskim naporima čuva zdravlje građana Sinja i šire okolice

​Gotovo svi rendgenski nalazi od Sinja do Makarske i Trogira njeno su štivo već više od 35 godina

4.6.2018.
19:55
VOYO logo

Mirovinu je zaslužila odavno, ali zamjene nema pa već godinama radi uz obećanje kako joj je upravo ta godina posljednja na poslu.

"Čujte ne mogu ni ja vječno, znate... Puno je to posla, čovjek u mojim godinama ima i problema zdravstvenih", kaže dr. Darija Vrsan, radiologinja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, dodaje, i kognitivnih. Koncetracija joj se brže troši i sve joj je teže, a zamjenu joj nisu počeli ni obučavati iako obuka traje pet godina. Ona toliko ne može čekati.

"Mole me iz godine u godinu da ostanem, ali zbilja umorna sam. Ne mogu više. Meni je žao pacijenata, ali nitko ne žali mene", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je doktorica Vrsan tijekom našeg razgovora više puta naglasila kako joj je ovo posljednja godina, odnosno da i zbog zdravstvenih razloga mora otići u mirovinu, Sinjani se još uvijek nadaju kako će pričekati barem još neko vrijeme.

No i Splitu fali radiologa, a odlaskom doktorice Vrsan, oni će biti još potrebniji. Liste čekanja će se produžiti, a liječnici raditi prekovremeno jer KBC-u Split gravitira gotovo pola milijuna ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I kad vam dođe još negdje oko tristo tisuća turista onda možete zamislit kakva je situacija... Da vam ne pričam."

Ali će te se snaći?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek jesmo pa ćemo i sada. Svake godine se snađemo", kažeIvo Jurić, v.d. Ravnatelja splitskog KBC-a.

Na Hitnom prijemu ista priča. Imaju tek polovinu od potrebnog broja specijalista, novi se tek obučavaju, a pacijenti samo pristižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upošljavamo dodatne liječnike, imamo timove u nadstandardu, nešto prekovremenog rada i... snalazimo se", jasno će dr. Leo Luetić, ravnatelj županijskog Zavoda za Hitnu medicinu.

Snalaze se tako oni koji su ostali i u sedmom desetljeću života, držeći se svoje zakletve. Da su nam i ministri tako posvećeni, možda bi i liječnika u Hrvatskoj bilo više pa bi Vesna odavno bila u debelo zasluženoj mirovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo