JAKA PROMJENA / Upaljen meteoalarm, prijeti jako nevrijeme. DHMZ objavio gdje će biti najgore

Vjetar umjeren južni i jugozapadni, u gorju i jak s olujnim udari

1.4.2024.
10:40
VOYO logo

Danas stiže nova promjena vremena. Preko naših prostora u drugom dijelu dana premještat će se hladna fronta. Ona sa sobom povlači i nešto svježiji zrak sa sjevera kontinenta pa će temperatura biti primjerenija dobu godine. U ponedjeljak ujutro i prijepodne još slično kao i u nedjelju, barem djelomice sunčano i vjetrovito, ali će nebo biti mutno zbog još više saharskog pijeska. Na sjevernom Jadranu više oblaka, mjestimice uz vjerojatnost za malo kiše, izglednije uz zapadnu obalu Istre, prognoza je RTL-ova Svena Vorkapića.

Vjetar umjeren južni i jugozapadni, u gorju i jak s olujnim udarima, a na moru jako i olujno jugo s orkanskim udarima. Jutarnje temperature iznimno visoke za doba godine, između 12 i 15 Celzija, duž obale oko 16. Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, a prema večeri jače naoblačenje s kišom, moguće izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROMJENA VREMENA /

Mutno nebo i orkanski udari na moru, a zatim preokret. Mogući pljuskovi s grmljavinom

Image
PROMJENA VREMENA /

Mutno nebo i orkanski udari na moru, a zatim preokret. Mogući pljuskovi s grmljavinom

Upaljen je meteoalarm

Upaljen je meteoalarm za cijelu Hrvatsku, javlja DHMZ. I dok je za kontinentalni dio na snazi žuto upozorenje, narančasto je izdano za obalu kao i za kninsku regiju. Za zagrebačku regiju izdano je upozorenje za mjestimice izraženi pljuskovi s grmljavinom, a mjestimice su mogući olujni udari jugozapadnog vjetra, navečer sjeverozapadnog.

Moguće je grmljavinsko nevrijeme na području kninske regije uz olujni vjetar. "Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", stoji u upozorenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Duž cijele obale upozorenje je za jako i vrlo jako, mjestimice olujno jugo, a prema večeri će okretati na mjestimice jak sjeverozapadnjak. Dodajmo da prema prognozi RTL -a na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno oblačno, kiša, lokalno i izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom. Jako, mjestimice i olujno jugo i jugozapadnjak okreće na sjeverozapadnjak, potom jugozapadnjak. S pogoršanjem osjetan pad temperature koja će do tada biti oko 20 Celzija.

U Slavoniji Baranji i Srijemu pretežno sunčano. Kasno navečer jače naoblačenje i kiša sa zapada, lokalno i pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar umjeren južni i jugozapadni, a temperatura slična današnjoj ili malo viša - lokalno čak moguće 30 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na kopnu

U utorak još ostaje promjenjivo i nestabilno, mjestimice uz kišu, rijetko moguće i izraženije pljuskove s grmljavinom. Bit će osjetno svježije, ali i mirnije. Od srijede znatno sunčanije i stabilnije, jutra svježa, a dnevna temperatura ponovno u postupnom porastu uz slab do umjeren jugozapadnjak.

Idućih dana na moru

Na Jadranu u utorak mjestimična kiša, samo još lokalno i pljuskovi praćeni grmljavinom i malo manje toplo. I ovdje mirnije, od srijede postupno sve sunčanije, a temperatura postupno sve viša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike