PUTIN I KOLINDA ĆE SE SUSRESTI NA / SP-u U RUSIJI? 'Razmišljam o organizaciji, u nekom od gradova gdje igrate'

Image
Foto: Ured Predsjednice RH
17.4.2018.
14:28
Ured Predsjednice RH
VOYO logo

U neformalnom druženju na Cvjetnom trgu u Zagrebu u povodu skorašnjeg nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ruski veleposlanik Anvar Azimov je komentirao napad triju zapadnih zemalja na Siriju zbog korištenja kemijskog oružja, a što i sirijska vlada i njena saveznica Rusiju negiraju.

"To čak i nije bio napad, to je bila agresija na suverenu zemlju", rekao je Azimov o operaciji koju su izvele Sjedinjene Države, Velika Britanija i Francuska, a što su podržale i Hrvatska i Europska unija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno sam siguran, bez obzira što se dogodilo u našim odnosima sa SAD-om i Europskom unijom, da to ne bi trebalo utjecati na bilateralnu suradnju Rusije i vaše zemlje", rekao je Azimov.

Bombardiranje sirijskih postrojenja za vikend nije bio prvi napad na suverenu zemlju bez mandata UN-a, podsjetio je. "Imamo toliko primjera u kojima neka zemlja bez mandata UN-a, bez mandata Vijeća sigurnosti krši međunarodno pravo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Luka Stanzl/PIXSELL

RUSKI VELEPOSLANIK POTVRDIO: ‘Vladimir Putin će definitivno posjetiti vašu divnu zemlju’

Image
RUSKI VELEPOSLANIK POTVRDIO: /

'Vladimir Putin će definitivno posjetiti vašu divnu zemlju'

Image
RUSKI VELEPOSLANIK POTVRDIO: /

'Vladimir Putin će definitivno posjetiti vašu divnu zemlju'

Ponovni susret Grabar-Kitarović i Putina

Azimov se nada da će predsjednica Republike posjetiti Rusiju u vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva. "Razmišljam o organizaciji sastanka mog predsjednika i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, možda u nekom od gradova gdje će hrvatska reprezentacija igrati", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Azimov je izrazio nadu da će razum prevladati i da će se u konačnici Rusija i SAD zajednički boriti protiv stvarnih izazova rata, međunarodnog terorizma, ilegalne migracije".

Na temu krize koncerna Agrokora, čiji su veliki vjerovnici ruske banke Sberbank i VTB banka, Azimov je rekao da je "Rusija pouzdan prijatelj" Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je retorički zapitao zašto zapadne zemlje, strateški prijatelji Hrvatske, nisu pritekli u pomoć u rješavanju krize u Agrokoru.

Hrvati u Moskvi kao kod kuće

Na druženju u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza, ruskog veleposlanstva i Grada Zagreba Azimov je odgovarao na pitanje što hrvatski navijači mogu očekivati u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ruski narod voli hrvatski narod. Mi imamo mnogo toga zajedničkog", rekao je.

"Moskva je jedinstveno gostoljubiva i zato sam uvjeren da će se hrvatski igrači ondje osjećati kao kod kuće", smatra Azimov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo