UMIROVLJENICI NAPALI MINISTRICU ZBOG RASIPNOSTI: / 'Umjesto da se pobrine da djeca ne ostanu gladna, bakanalijama kupuje vjernost'

Image

Stranka umirovljenika poslala je priopćenje za medije u kojem kritizira natječaj Ministarstvo znanosti i obrazovanja kojim je predviđen trošak od četiri milijuna kuna za catering,

24.1.2020.
17:51
VOYO logo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja prije nekoliko dana raspisalo je javni natječaj za nabavu usluge hrane i pića za oko 64.000 učitelja, ravnatelja, stručnih suradnika i stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva. Natječajem se osigurava prehrana na 1800 stručnih skupova, a ukupna vrijednost od 4.016.000 kuna bez PDV-a u cijelosti se pokriva iz fondova Europske unije.

“Kada imate edukacije za 64.000 ljudi, onda se pri tome treba nabaviti i hrana. Ako pak imate edukacije koje nose toliko obroka koliko je dovoljno da dva dana hranite grad veličine Čakovca, onda to nešto i košta. Po povratku iz Bruxellesa tražila sam da voditelj projekta još jednom prođe sve stavke”, komentirala je ministrica Blaženka Divjak sporne stavke, koje, između ostalog, spominju i jela od lososa, pršute i buđole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTARSTVO BLAŽENKE DIVJAK NARUČUJE CATERING OD NEKOLIKO MILIJUNA KUNA: /

Evo što će se jesti za taj novac

Image
MINISTARSTVO BLAŽENKE DIVJAK NARUČUJE CATERING OD NEKOLIKO MILIJUNA KUNA: /

Evo što će se jesti za taj novac

U rangu restoranskih cijena

Na sve je reagirala Stranka umirovljenika priopćenjem kojeg potpisuje njen predsjednik Lazar Grujić. Istaknuo je kako je cijena od 225 kuna po osobi "u rangu pristojnih restoranskih cijena" te upozorio da ministrica svoje loše poteze lakonski brani te da je sada poslala poruku da "nema reforme natašte".

"Pri tome se ne pita što je s brojnim učenicima koji danima pohađaju nastavu praznih želuca, skupljaju mukotrpno novce za svake godine nove udžbenike, omote, izlete za školu u prirodi, maturalna putovanja, osiguranja i slične namete. Unatoč ovim evidentnim izdacima tome voli se hvaliti kako nam je školovanje besplatno! Istovremeno umjesto da se pobrine za osnaživanje rada učeničkih kuhinja i time smanji potrebu za radom brojnih udruga i pojedinaca koji se brinu da siromašna djeca ne ostanu gladna ona bakanalijama kupuje vjernost svojih sljedbenika", stoji u umirovljeničkom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bakanalije dok narod gladuje

Predstavnici starije populacije u Hrvatskoj ističu kako bi dio novca mogao biti preusmjeren u nečije džepove te da bi tu posla mogao imati i Europski ured za borbu protiv prijevara. Grujić ističe kako je školstvo i dalje u krizi, nastava nakaradna, a umjesto novog gradiva usvaja se staro. Osvrnuli su se i na štrajk prosvjetara, najdulji u hrvatskoj povijesti.

"Štrajku za koji nitko nije snosio odgovornost ali nažalost niti neće do kraja zakonski definiranog datuma mandata aktualne vlade. Vladu koju bezrezervno podržavaju brojni uhljebi, stranački vojnici, politički trgovci, optuženici, krivotvoritelji potpisa, utajivači poreza, neznalice u ispunjavanju imovinskih kartica…", istaknuo je Grujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako ga ne bi čudio neki pravni manevar kojim će zadržati svoje fotelje te i dalje uživati u bakanalijama, Mercedesima i ladanjskim kućama pod Sljemenom.

"S druge strane narodu ne preostaje ništa drugo već da odlazi trbuhom za kruhom u bolji svijet. Stoga vladajućim političarima želimo poručiti dobar vam tek dok vaši umirovljenici, učenici i narod gladuje", zaključio je Grujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo