važna obavijest / Umirovljenici, ako želite primiti jednokratni novčani dodatak, nemojte zaboraviti ove dokumente

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Točan datum isplate još nije poznat, ali najavljuju da će najkasnije biti isplaćeno u prosincu ove godine. Korisnici će o točnom datumu biti na vrijeme obaviješteni

6.11.2023.
8:47
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, podsjećaju građane da zbog isplate jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, dostave dokaz o iznosu mirovine za rujan 2023. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranje.

Odnosi se na korisnike hrvatske mirovine kojima se isplaćuje i mirovina iz inozemstva, kao i samo inozemne mirovine i korisnike hrvatske mirovine koji su navršili mirovinski staž u inozemstvu, a tamo nisu ostvarili pravo na mirovinu. Obavijest se odnosi i na one kojima mirovinsko primanje nije više od 700 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
I SMANJENJE POREZA NA DOBIT /

Obećanje - ludom radovanje? SDP: 'Ako dođemo na vlast, povećat ćemo prosječnu mirovinu na 750 eura'

Image
I SMANJENJE POREZA NA DOBIT /

Obećanje - ludom radovanje? SDP: 'Ako dođemo na vlast, povećat ćemo prosječnu mirovinu na 750 eura'

Dokaz može biti potvrda banke iz koje se vidi netoiznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za rujan 2023. godine ili izvadak bankovnog računa iz kojeg se vidi netoiznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za rujan 2023. godine. Rok za dostavljanje dokaza Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO) je 30. studenoga 2023. godine.

Moguće ga je dostaviti putem online obrasca te osobno ili poštom područnoj ustrojstvenoj jedinici HZMO-a, s popunjenom Tiskanicom za dostavu podataka o visini inozemne mirovine, koja je dostupna na internetskim stranicama HZMO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnici samo inozemne mirovine uz dokaz trebaju dostaviti i broj transakcijskog računa korisnika mirovine otvorenog u banci u Republici Hrvatskoj, a osim iznosa mirovine (700 eura), dodatni je uvjet za isplatu jednokratnog novčanog primanja - prebivalište u Republici Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od najmanje tri mjeseca prije donošenja odluke Vlade RH. Još je jedan od uvjeta i taj da inozemnu mirovinu primaju na transakcijski račun otvoren u poslovnoj banci u Hrvatskoj.

Točan datum isplate još nije poznat, ali najavljuju da će najkasnije biti isplaćeno u prosincu ove godine. Korisnici će o točnom datumu biti na vrijeme obaviješteni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ivanovih 40 godina staža vrijedi - 120 pomoći. 'To je crkavica, ne stane ni pod nokat'. Stiže li 13. mirovina?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo