UMIROVLJENI BRANITELJ ZDENKO TERAPIJU JE NAŠAO U OLDTIMERIMA: / Fiat iz 1934. godine restaurirao je skoro 40 godina

Image
Foto: screenshot HRT

Ljubiteljima starih automobila srce doslovno zaigra kada sretnu ovog ratnog veterana na cesti

19.11.2020.
16:21
screenshot HRT
VOYO logo

Umirovljeni branitelj Zdenko Bratek iz mjesta Vrbova u Brodsko-posavskoj županiji, pronašao je u neobičnom hobiju svoju terapiju nakon Domovinskog rata. Njegov ispušni ventil je restauracija starih automobila, popularnim oldtimera. Svoj najnoviji uradak Bratek je pokazao HRT-ovoj ekipi emisije "Dobro jutro, Hrvatska".

Image

Ljubiteljima starih automobila srce doslovno zaigra kada sretnu ovog ratnog veterana. Popularni "Spaček" iz 1973. samo je jedan od automobila koji doživljavaju drugu mladost zahvaljujući Brateku. Ima on još jedinstvenih primjeraka poput Balila, Matre 530 i "Spačeka", a ti automobili datiraju iz 1934., 1973. i 1975. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupa registracija

Za najnoviji i najstariji među njegovom kolekcijom trebalo je nešto više od godinu dana. Fiat Balila je 1934. godište, a ovaj umirovljeni branitelj je svaki vijak samostalno restaurirao. Automobil je kompletno obnovio, što je trajalo od 1981. godine.

Image

Kako je ispričao za "Dobro jutro, Hrvatska", ovo nisu prvi automobili koje je obnovio. Kako bi novi primjerci stali u garažu, Bratek je morao "pustiti" dva automobila. Jedino je "Spaček" od svih automobila registriran i u uporabi. Ljubitelj oldimera otkriva kako je registracija skupa pa iako su i ostali automobili spremni za promet, Bratek trenutačno traži sponzora za registraciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratni veteran kaže da njegova obitelj ništa nema protiv njegova hobija. Štoviše, podržavaju ga, a njegova supruga je čak i vlasnica "Spačeka". Premda Zdenko Bratek govori da je to "za sada to", nedavno je otišao do Otočca kako bi pogledao još jedan rijetki oldtimerm otkrio je za "Dubro jutro, Hrvatska".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo