ULOVLJEN KAKO SEKSUALNO MALTRETIRA CURICU, ALI I DALJE RADI U ŠKOLI: / Branit će se sa slobode, a sramotan zakon sve mu to dopušta

Image
Foto: Ilustracija: Davor Javorovic/Vecernji list

Kako nije pravomoćno osuđen, muškarac kojeg su ulovili zaključanog sa curicom čije zapomaganje je čula nastavnica ima pravo se vratiti na posao

16.10.2018.
21:19
Ilustracija: Davor Javorovic/Vecernji list
VOYO logo

Nakon što je domar osnovne škole uhvaćen da je seksualno maltetirao 13-godišnju učenicu početkom školske godine, roditelji djece u malom slavonskom mjestu šokirala je vijest da se domar vraća na radno mjesto u školi, piše 24sata.

Nakon što je uhićen, ispitan i nakon što je protiv njega podignuta kaznena prijava za bludničenje i spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina, domar će se braniti sa slobode i kao takav ima pravo vratiti se na svoje radno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MRAČNA TAJNA DOMA ZA OSOBE S POSEBNIM POTREBAMA: /

Domar godinama silovao štićenicu - evo kako je razotkriven

Image
MRAČNA TAJNA DOMA ZA OSOBE S POSEBNIM POTREBAMA: /

Domar godinama silovao štićenicu - evo kako je razotkriven

Roditelji najavili prosvjede

"Zapravo razmišljamo organizirati prosvjede ispred škole ako se on pojavi na radnome mjestu. Nema on tu što tražiti, među djecom i djevojčicama" kažu majke djece među kojima je i mama zlostavljane djevojčice.

Čula je nastavnica zapomaganje

Sredinom rujna ove godine domar je nakon nastave zaključao curicu koju je navodno dirao i pipao po tijelu protiv njezine volje pa se djevojčica otimala i dozivala u pomoć što je čula jedna nastavnica. Ona je uspjela ući tek nakon što je domar otključao vrata gdje je vidjela zajapurenog domara i djevojčicu u šoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah je pozvana policija koja je uhitila muškarca i odvela ga u policiju, te roditelji djevojčice, ravnatelj i Hitna pomoć, koja je djevojčici pružila pomoć.

Zakon

"Odradili smo sve po propisima što smo mogli, kako prema oštećenoj učenici, tako i prema našem djelatniku. Osnovano je i povjerenstvo za psihološku pomoć učenici, ali i izricanje mjere zaposleniku. S obzirom na to da nije pravomoćno osuđen, ne možemo mu dati otkaz niti ga udaljiti s radnog mjesta", izjavio je ravnatelj škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od spomenutog događaja je na bolovanju, a preporučeno mu je da i ostane na bolovanju ili da koristi godišnji odmor s obzirom na to da od 1. siječnja iduće godine ide u mirovinu", rekao je ravnatelj škole koji ne vjeruje da će među roditeljima biti problema s obzirom na to da se domar, navodno, ne namjerava vratiti na radno mjesto, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo