SKANDALOZNO POLICIJSKO POSTUPANJE / Uhićen aktivist zbog natpisa 'SF SN', on poručio: 'Bolje biti mrtav, nego neslobodan'

Image
Foto: Facebook: Radnička fronta

Aktivist Radničke fronte, koji je jutros na zidu u Splitu napisao 'SF SN', priveden je i prema njegovim riječima izvrijeđan u policijskoj postaji

9.5.2016.
17:34
Facebook: Radnička fronta
VOYO logo

Jutros je na zidu splitskog bastiona Cornaro osvanuo grafit SF-SN, na istom mjestu na kojemu je ista poruka stajala i 1943. godine kada su Nijemci ulazili u grad. Aktivist Radničke fronte koji je ostavio jutrošnju poruku je priveden u policijsku postaju, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U policijskoj postaji su na antifašizam sasuli pravu salvu uvreda i nipodoštovanja Dana pobjede nad fašizmom i veličanja endehazije: Koji antifašizam, to je komunizam, to ti je prošlost, to više ne postoji, triba si obilježit 10.travnja, a ne Dan pobjede nad fašizmom, to više nitko ne slavi, to su pizdarije, budi sritan da nisu naišli branitelji, jer bi se loše proveo... Jezivo jezivo, strašno. To su mi rekli policajci. Ispektor Zlomislić je bio korektan, on je sastavljao zapisnik i rekao da možemo podnijeti prijavu na postupanje, čini mi se da ne odobrava ponašanje policajaca, osobito starijeg kolege koji mi je to rekao", ispričao je Jovan Grkinić za N1.

Zadržan je u policiji od 5.30 sati do 9 i navodi da će prigovoriti Policijskoj upravi i ministru Vlahi Orepiću na ovakvo ponašanje policije i kaže da se ne boji napada zbog toga, usprkos činjenici da Splićani znaju tko je on i neće mu biti prvi puta da će mu prijetiti i tjerati ga u Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne mogu drugačije, pa makar me ubili. Bolje biti mrtav, nego neslobodan", istaknuo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Institucije hrvatske države i Crkva podupiru fašizaciju Hrvatske. U Splitu smo podržali Olivera Frljića, došla su tri kombija policije. Dojavljeno im je da će nas napasti Torcida. Zaustavili su nas i rekli su nam da nas moraju otpratiti kući zato što nam prijeti opasnost. Sva je publika legitimirana, kao da smo mi kriminalci, a ono što mi želimo poručiti jest da je pitanje dana kad će doći po vas. Savjestan i lojalan građanin, domoljub, ne može to samo promatrati, ovo je previše", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo