protest poduzetnika /

Ugostitelji su zbog kazni odustali od otvaranja, ali ne i od prosvjeda: 'Neka Hrvatska doista čuje krik poduzetnika'

Predsjednik Vlade danas kaže, ako brojke budu na razini današnjih, razgovarat ćemo, pa podsjeća na milijarde pomoći koje je Vlada dala

2.2.2021.
19:30
VOYO logo

Vlasnik trešnjevačke teretane koji je uhićen zbog njezina jučerašnjeg otvaranja pušten je iz pritvora, ali će skupo platiti svoj građanski neposluh i kršenje mjera.

Ugostitelji su, očito zbog kazni, od sličnih akcija odustali, ali nisu od sutrašnjeg masovnog prosvjeda kojim će iznijeti svoje zahtjeve Vladi, iz koje pak puštaju najavu da bi mogli popustiti i otvoriti zatvorene terase. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik teretane Andrija Klarić u lisicama je doveden na saslušanje u DORH, baš poput nekih političara i direktora javnih poduzeća osumnjičenih za korupciju, samo što je on u pritvoru od jučer jer je iz protesta otvorio teretanu Zagrebu.

Image
stigla kazna /

Inspektorat zapečatio teretanu na zagrebačkoj Trešnjevci, vlasniku kazna od 30.000 kuna!

Image
stigla kazna /

Inspektorat zapečatio teretanu na zagrebačkoj Trešnjevci, vlasniku kazna od 30.000 kuna!

''Ovo je mali korak za Andriju, a veliki korak za Hrvatsku. Zato što je netko stavio svoje osobne interese ispred interesa društva, ovo je borba za elementarnu ravnopravnost koja je ovdje narušena'', rekao je Klarićev odvjetnik Goran Marović.

Danas je njegovu teretanu zapečatio Državni inspektorat, a on navodno dobio kaznu od 30 tisuća kuna. Uz njega, Civilna zaštita napisala je šest optužnih prijedloga za vlasnike kafića koji su bili otvoreni. Jučer se vježbalo i u teretani Ane Sušilović u Sesvetama, ali policije nije bilo. Otvorila ju je, kaže, iz protesta.

''Zato što nam je dosta ovog terora kojeg vrše nad nama. Dosta nam je da smo mi kao branša zakinuti da ne radimo dok neki drugi mogu raditi, a mi smo ti koji nemamo direktan kontakt s ljudima'', kazala je Sušilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade danas kaže, ako brojke budu na razini današnjih, razgovarat ćemo, pa podsjeća na milijarde pomoći koje je Vlada dala.

Sazvan je prosvjed

''Mi smo 9 milijardi kuna dali za plaće radnika u javnom sektoru, to je samo ono što je dato. Ne govorim o onome što je oprošteno, koliko je sredstava dato za likvidnost. Koliko je toga učinjeno sada i za fiksne troškove'', izjavio je premijer Andrej Plenković.

''Kod nas se obveze podmiruju 15. u mjesecu, znači plaće se puštaju 15. Mi smo dobili potporu 27. Što da ja kao vlasnik, nisam imala novca isplatiti plaću 15. Fiksne troškove apsolutno još nismo dobili'', dodala je Sušilović.

Udruga Glas poduzetnika sazvala je prosvjed sutra u 10 na Trgu bana Jelačića - traže od Vlade jasan plan kako dalje. Na trg će staviti kameru pa će svi u prijenosu uživo moći reći svoje probleme.

''To će biti mjesto gdje će svaki građanin doći i reći što misli. Kamera će biti tamo, strimat će se na svim vodećim portalima, očekujemo veliki reach i neka Hrvatska doista čuje krik poduzetnika u privatnom sektoru. Mi nećemo stati tražiti ostavku ministra Ćorića, najbahatijeg i najnesposobnijeg ministra'', rekao je predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja ih samo molim da se pridržavaju epidemioloških mjera'', poručio je Plenković.

Isto su svim prosvjednicima poručili i iz udruge Glas poduzetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo