OGLASILI SE PRIOPĆENJEM / Udruge Kolibrići i Krijesnice poručuju Vladi: 'Oboljelima trebaju institucije koje će preuzeti odgovornost'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

'Ponovno tražimo da preuzmete odgovornost koju ste preuzeli kad i fotelje i osnujete Fond za inovativne terapije financiran iz proračuna'

29.12.2017.
14:59
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Udruge Kolibrići i Krijesnice reagirali su na odluku Ministarstva zdravstva prema kojoj je otvoren račun za prikupljanje donacija građana i tvrtki za posebno skupe lijekove koji su potrebni djeci koja boluju od teških bolesti. 

Iz Udruga smatraju kako je Vlada svojim potezom odbacila odgovornost i obavezu financiranja liječenja vlastitih građana. "Ministar Kujundžić prvotno je obećao da će Vlada sudjelovati u jednakom iznosu kojeg uplate naši, već toliko opterećeni sugrađani, ministar Marić ga je potom demantirao, a sada o načinu na koji će sudjelovati država – više nigdje ni glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oboljelima ne treba vaš nadzor nad novcem koji ni u kojem pogledu nije vaš, već im treba država čije će institucije preuzeti političku, ljudsku, moralnu i liječničku odgovornost i sukladno tome im omogućiti liječenje te, u krajnjoj liniji, život.

Ovim putem ponovno tražimo da preuzmete odgovornost koju ste preuzeli kad i fotelje i osnujete Fond za inovativne terapije financiran iz proračuna. Od naših sugrađana tražimo samo podršku dok god sustavno ne riješite probleme liječenja djece s genetskim, onkološkim i drugim bolestima koji će danas sutra trebati sredstva iz Fonda", poručuju iz Udruga Kolibrići i Krijesnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo