volonterski rad /

Učiteljica Matea drži besplatne instrukcije: ‘Ovo malo vremena što izdvojim za volontiranje djeci i roditeljima puno znači’

Image
Foto: Šibenski portal

Šibenska knjižnica je početkom godine krenula s radionicama za pomoć pri učenju iz hrvatskog jezika i matematike, a ovaj svojevrsni ‘pilot projekt’ ja naišao na odličan odaziv i još bolje reakcije onih koji pohađaju radionica.

18.11.2016.
15:15
Šibenski portal
VOYO logo

– Djeca se vesele svakom satu, s njima je ugodno raditi jer imaju želju za učenjem i napretkom. Na satu vlada opuštena atmosfera jer nema onog elementa strogoće koji postoji u školi, a mi profesori na ovaj način dobivamo satisfakciju koju možda ne dobijemo na radnom mjestu jer ovdje se cijeni ono što radiš i slobodno vrijeme koje izdvajaš – kaže nam Matea, profesorica hrvatskog jezika koja jedanput tjednu drži besplatne instrukcije u šibenskoj knjižnici.

– Od ove godine knjižnica nudi besplatne instrukcije iz hrvatskog jezika i matematike i jako smo zadovoljni odazivom i reakcijama učenika. Radionice za pomoć pri učenju su organizirane za učenike od petog do osmog razreda koji jedanput tjedno s našim volonterima prolaze gradivo. Riječ je o manjim grupama u kojima je moguć kvalitetan rad, a prvi rezultati su već tu jer učenici su popravili loše ocjene. Imamo dvije profesorice za matematiku i hrvatski, a svaki tjedan se pojavi novi učenik koji je od kolege iz razreda čuo za ovo – priča nam Marina Šimić, knjižničarka koja stoji iza ovog projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o projektu pročitajte na Šibenskom portalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo