UČITELJI ODBILI IĆI KOD ŠKORE I OBJAVILI U KOJIM ŠKOLAMA U PONEDJELJAK NEĆE BITI NASTAVE: / 'Nemojte nas povezivati s politikom!'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ističu kako jedva čekaju da se djeca vrate u školske klupe, ali i napominju da je borba za bolje uvjete rada njihovo legitimno pravo

25.10.2019.
11:28
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Na konferenciji za medije ispred Muzeja iluzija u Zagrebu prosvjetni sindikati objavili su kako u ponedjeljak nastave neće biti u Primorsko-goranskoj, Međimurskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

"Je li iluzija vjerovati da će Vlada ispuniti obveze koje je sama sebi zacrtala, a to je da će do 2018. godine plaće zaposlenika, nastavnika i učitelja biti izjednačene s prosječnom plaćom zaposlenika u javnim službama?", upitala je glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi sada padamo još niže. Je li iluzija vjerovati da naše spremačice moraju i dalje čistiti dvostruko veće površine od propisane dokumentima koje su donijeli Vlada i Sabor. Plaća spremačice sa 30 godina staža je 3580 kuna. Te žene žive na rubu siromaštva. U sličnoj situaciji su i kuhari i računovođe".

'Borimo se za boljitak svih'

"Jedva čekamo da se sva djeca vrate u svoje klupe, ali molimo za razumijevanje. Zahvaljujemo i roditeljima i ravnateljima jer oni nose dio naše borbe, a ova borba je naše legitimno pravo. Borimo se za boljitak svih u ovoj zemlji jer iz obrazovanja proizlaze sve ostale profesije. Nemojte nas povezivati s politikom. Nećemo ići na sastanak sa Škorom, ne želimo da nas se povezuje bilo s kojim kandidatom", naglasila je Tuškan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu i kako nisu ni za jednu stranku te da se bore za obrazovanje. Obrazovanje im je, kako kažu, cilj, a ne politika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo