OGROMAN BROJ NOVOZARAŽENIH / U Zagrebu najgori dan od početka pandemije koronavirusa

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Iz 'Štampara' navode da bi broj novopozitivnih bio i veći kad bi se više testiralo

3.11.2021.
13:42
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

U Zagrebu su, prema podacima HZJZ-a, u posljednja 24 sata od koronavirusa oboljele 1373 osobe pa je trenutno ukupno 4915 aktivnih slučajeva, izvijestio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" u posljednja 24 sata obrađeno je 1718 uzoraka, od kojih su 822 bila pozitivna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani čine 30 posto ukupnog broja novozaraženih u zemlji

Jutarnji list piše da je tom brojkom oboren rekord dnevnog broja zaraženih u Gradu Zagrebu te da Zagrepčani čine 30 posto ukupnog broja novozaraženih u Hrvatskoj.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Jutarnji doznaje da je do sada maksimalan broj pozitivnih u 24 sata u Zagrebu bio oko 1040. Također, iz Štampara navode da dnevno mogu testirati tri tisuće osoba te da se testira i na drugim lokacijama, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i u bolnicama. Smatraju da bi i u drugim gradovima bilo više pozitivnih kad bi se više testiralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PANDEMIJA BUKTI HRVATSKOM /

Novi rekord četvrtog vala: Preminula 41 osoba zaražena koronom, novozaraženo više od 4570 ljudi

Image
PANDEMIJA BUKTI HRVATSKOM /

Novi rekord četvrtog vala: Preminula 41 osoba zaražena koronom, novozaraženo više od 4570 ljudi

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 467 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 578 osoba. Od 467 covidom zaraženih osoba, njih 214 su kontakti zaraženih.

Četiri su osobe doputovale iz Grčke, Maroka i Luksemburga, a 162 za sada su negativne epidemiološke anamneze. Kod četiri je osobe izlaganje moguće tijekom različitih okupljanja. Za 64 osobe obrada je u tijeku. Kod dvije osobe moguće mjesto izloženosti je radno mjesto, a za 12 osoba poslana je uputa o mjerama. Kod pet osoba moguće mjesto izloženosti su zdravstvene ustanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apel građanima za odgovorno ponašanje

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novoobolio je jedan zdravstveni djelatnik.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza kod 19 učenika i jednog nastavnika osnovnih te šest učenika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 201 učenika osnovnih škola i 64 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi šest osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HZJZ-a, ali i "Štampara" apeliraju na građane da se ponašaju odgovorno te da ozbiljno shvate situaciju u kojoj se nalazimo, i sami se izoliraju kada je to potrebno kao i da nazovu svoje kontakte kako bi ih upozorili da su kontakti oboljelih i da se zadrže u samoizolaciji.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktu Velesajam cijepljeno je 1880 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 1178 osoba, od čega je 312 stranih državljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo