NORIJADA DILJEM HRVATSKE / U Zagrebu Hitna imala pune ruke posla, u Rijeci maturanti bacaju petarde i baklje

Maturanti diljem Hrvatske danas slave posljednji dan nastave

20.5.2015.
13:22
VOYO logo

U Zagrebu je okupljanje maturanata na Trgu bana Jelačića počelo u 11.30 sati, nakon čega se kolona predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem uputila prema Bundeku. 

"Želim maturantima da popiju maksimalno dvije pive, a ne i treću, i da sigurno stignu doma. Svi smo bili veseli u toj dobi i ja sam si malo pocugnul pa me sljedeći dan boljela glava", rekao je Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učenici u Požegi slave na Gradskim bazenima

Uz pjesmu, ples i zvižduke, maturanti danas obilježavaju kraj svog srednjoškolskog obrazovanja, javlja 034portal. Nakon okupljanja na Trgu Svetog Trojstva, učenici su se uputili na Gradske bazene gdje će slaviti do dugo u noć...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko od šibenskih maturanata (još) nije završio na ispumpavanju

Šibenski maturanti koji slave danas kraj školske godine, zasad ne rade veće probleme po gradu, a kako Šibenik IN doznaje u šibenskim hitnim službama, prijavljeno je samo da je jednoj maturantici pozlilo. 'Inače alkoholom dezinficiramo ruke, a danas njime brišemo četverogodišnje muke' ili 'U našem poslu leže masne pare, najvjernije mušterija nam je Goran Bare', primjeri su natpisa maturanata Medicinske škole iz Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

500-tinjak varaždinskih maturanta na Korzu otplesalo Quadrillu

Varaždinsko korzo točno u podne ljuljalo se u ritmu Quadrille, a petstotinjak maturanata varaždinskih srednjih škola pokazalo je pravo plesno umijeće, piše evarazdin.

Bodreni pljeskom spontano okupljenje publike, maturanti su svoj ples otplesali na taktove Straussove skladbe 'Fledermauss Quadrille'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Mornar čestitao maturantima

Image
dan za sjećanje /

Ministar Mornar čestitao maturantima: 'Mnogo uspjeha u poslu ili školovanju'

Image
dan za sjećanje /

Ministar Mornar čestitao maturantima: 'Mnogo uspjeha u poslu ili školovanju'

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar čestitao je u srijedu maturantima završetak srednje škole i zaželio im uspjeh u životu.

"Čestitam im, to je uvijek uspjeh", rekao je Mornar u izjavi za novinare nakon Finine dodjele nagrada Zlatna bilanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uspjeh je završiti jednu stepenicu u obrazovanju", kazao je Mornar te dodao da će neki od maturanata na tržište rada, a neki, i to većina, nastaviti školovanje.

"Želim im puno uspjeha u budućem životu, bilo u poslu ili školovanju", rekao je Mornar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno je pozvao maturante da se danas (za vrijeme norijade) primjereno ponašaju, kako bi im današnji dan ostao u najboljem sjećanju.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo