'Očistimo kvart' / U zagrebačkom kvartu opet pronađena narkomanska šprica: evo što učiniti!

Image
Foto: Facebook

'Očistimo kvart od ovih stvari', glavna je nit vodilja objava u kojima se neprestano upozorava na "ostatke" narkomanije po zagrebačkim kvartovima

29.5.2017.
11:27
Facebook
VOYO logo

"Očistimo kvart od ovih stvari", glavna je nit vodilja objava u kojima se neprestano upozorava na "ostatke" narkomanije po zagrebačkim kvartovima, a najčešće se takve stvari otkrivaju u Gajnicama čiji stanovnici već godinama muku muče kako bi se kvart pročistio.

Image
Foto: Facebook

FOTO: (Facebook Screenshot / GAJNICE jučer danas sutra)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasreću, zato i postoje mnoge Facebook grupe raspoređene upravo po kvartovima pa je tako jedan korisnik objavio fotografiju naslovljenu "Ljudi, samo da vam ukažem, pazite klince da ne diraju ove stvari". Odbačenu špricu pronašao je na livadi u Argentinskoj ulici 4

Ovakvih slučajeva, naravno, ima i po ostalim kvartovima, a pogotovo i na Ravnicama što je potvrdila još jedna sugrađanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo u mjesec dana uočila sam ih tri puta, s tim da je samo jednom bila zatvorena. Imam malo dijete pa mi nije svejedno vidjeti otvorenu špricu na koju se netko neoprezan bez problema može upiknuti. Još je strašnija činjenica da su ostavljene na dječjem igralištu gdje roditelji bezbrižno,provode vrijeme sa svojim mališanima. Dovoljan je trenutak nepažnje da se klinac upikne na nju", kazala je Zagrepčanka za Zagreb.info.

UPOZORENJE GRAĐANIMA: Iako sugrađani šprice često uklone sami, Crveni križ upozorava da se ništa ne poduzima na svoju ruku. Ukoliko se i vi na području grada Zagreba nađete u ovakvoj situaciji, utoliko kontaktirajte njihov Odjel za prevenciju ovisnosti i umanjenje zdravstvenih posljedica ovisničkog ponašanja na brojeve +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813. Volonteri i djelatnici Crvenog križa organizirati će akciju uklanjanja infektivnog otpada (korištenih štrcaljki i igala). Zaštitite se i postupite oprezno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo