hrvatskoj 4 milijuna kuna / U Vinkovcima predstavljen razvojni program Europske unije 'Europa za građane'

Image
Foto: Thinkstock

Program je namijenjen organizacijama civilnog društva, ustanovama u kulturi, obrazovnim i istraživačkim ustanovama, ali i jedinicama lokalne i regionalne samouprave

5.5.2016.
15:27
Thinkstock
VOYO logo

Predstavnica Vladina Ureda za udruge Maja Tomičić predstavila je u četvrtak u Vinkovcima program Europa za građane 2014-2020. namijenjen neprofitnim organizacijama s ciljem pridonošenja razumijevanju EU, njezine povijesti i zajedničkog europskog identiteta te unaprjeđenja građanskog i demokratskog sudjelovanja na razini Unije.

Program je namijenjen organizacijama civilnog društva, ustanovama u kulturi, obrazovnim i istraživačkim ustanovama, ali i jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Specifičnost svih mjera iz ovoga programa su međunarodna partnerstva, odnosno umrežavanje udruga, ustanova ili jedinica lokalne samouprave s partnerima iz različitih država članica programa. Njihova je zadaća da programskim sadržajima poput radionica, koncerata, predavanja i drugog uključe što širu javnost u građansko sudjelovanje i demokratski angažman", rekla je Tomičić.

Dodala je kako je u 2015. kroz program Europa za građane u Hrvatskoj realizirano osam projekata u koje se, uz nositelje, uključilo još 53 partnera, za što je iz EU povučeno 4 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za program Europa za građane, u koji su uključene 32 zemlje, osigurano je oko 180 milijuna eura, a Ured za udruge Vlade RH je Nacionalna kontaktna točka tog programa u kojem svi zainteresirani mogu dobiti podatke o programu i njegovim rokovima, ali i savjete za prilagodbu projektne ideje za taj program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo