bit će jako hladno / U unutrašnjosti Dalmacije očekuje se do 10 cm snijega: Uživajte u njemu, ali oprezno u prometu!

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Malo sunca bit će samo u Dalmaciji i Slavoniji, dok će na zapadu kopna mjestimice padati snijeg

8.1.2019.
8:39
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatskoj se približava fronta, u sklopu duboke ciklone sa sjevera Europe. Ispred te fronte, tlak zraka je u naglom padu pa bismo se danas mogli osjećati malo umorno i malaksalo.

Već će prijepodne u velikom dijelu zemlje biti oblačno. Malo sunca bit će samo u Dalmaciji i Slavoniji, dok će na zapadu kopna mjestimice padati snijeg, ali ponovno samo mala količina! Bit će vrlo hladno. Najniža temperatura od -7 do -3, na moru od 0 do 3. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti oblačno uz malo prolazne kiše koja je vjerojatnija na jugu regije. Najviša će temperatura biti oko 4 uz slab jugozapadni vjetar.

U Slavoniji će se sredinom dana jače naoblačiti pa će poslijepodne biti potpuno oblačno, povremeno uz malo susnježice i snijega. Temperatura će biti između 1 i 3, i puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u Dalmaciji će drugi dio dana biti oblačniji. Jugo će jačati, osobito prema večeri. Kiša će biti sve češća, a u unutrašnjosti će padati susnježica i snijeg. Najviša temperatura na obali oko 7, a u unutrašnjosti 3, no tamo će se nakon podneva brzo snižavati.

U Istri i na Kvarneru, oblačno, povremeno uz malo kiše, a u Gorskom kotaru i Lici susnježice i snijega.  Temperatura na obali oko 8, u gorju oko 2. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu će na kopnu biti promjenjivo oblačno. Rijetko su moguće slabe oborine, na granici kiše i snijega. U četvrtak veća mogućnost za snijeg, međutim, nigdje neće puno pasti!  U petak će biti hladno, a vjerojatno i suho, a za vikend malo toplije.

Na Jadranu u srijedu djelomično razvedravanje. Samo će na krajnjem jugu još padati kiša, koja ujutro može biti i jaka. U četvrtak i petak sunačnije te uglavnom suho, ali hladno, dok će za vikend malo zatopliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, danas počinje nestabilnije razdoblje koje će u neke krajeve zemlje donijeti malo snijega. Najviše će ga biti u unutrašnjosti Dalmacije gdje će se poslijepodne i navečer mjestimice stvarati snježni pokrivač: osobito na potezu od Sinja, preko Trilja, do Imotskog gdje je moguće od 5 do 10 centimetara.  Uživajte u njemu, ali i pazite u prometu...


Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo