VELIKA AKCIJA USKOK-a / Božinović o uhićenjima na području Istarske županije: 'Kad govorimo o drogi, tu bilježimo dobre rezultate'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost

2.7.2024.
9:03
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

USKOK je izvijestio da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji.

Rezultat je to kriminalističkog istraživanja koje provodi PNUSKOK po nalogu USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedene radnje provode se na području Istarske županije u odnosu na četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela iz oblasti kriminaliteta droga. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o preprodaji droge - kokaina - koju su osumnjičeni dovozili iz Slovenije te preprodavali na lokalnoj razini.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O akciji se u poslijepodnevnim satima oglasio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Kazao je da ne zna mnogo detalja, ali da se može primijetiti da je koordinacija policije i državnog odvjetništva vrlo intenzivna.

"Ovo je još jedno u nizu zločinačkih udruženja koje je razbijeno i koje je imalo pipke i u nekim ranijim slučajevima. Kad govorimo o drogi, tu stvarno bilježimo dobre rezultate", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan ima li među uhićenima i Hrvata, Božinović je istaknuo kako "naravno da uvijek ima hrvatskih državljana", ali više od toga nije htio reći.

POGLEDAJTE VIDEO: USKOK donio rješenje protiv deset okrivljenika zbog sumnje na proizvodnju marihuane

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo