vrijeme za promjene /

U siječnju 40 posto manje djece u vrtićima, a iako ne koriste vrtićke usluge roditeljima i dalje stižu uplatnice

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Poluprazne vrtićke skupine nisu zaobišle ni jedan vrtić, a bilo da su izostali samo jedan dan ili cijeli mjesec, njihovi su roditelji boravak u vrtiću ipak morali platiti

16.2.2018.
16:37
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Gotovo je 40 posto djece upisanih u redovite programe Dječjeg vrtića Osijek dobar dio siječnja provelo kod kuće. Najveći broj njih na račun bolesti. No njihovi su roditelji, bez obzira na to, dobili uplatnice za vrtićku uslugu koju nisu iskoristili.

Razlog smanjenom broju djece su, prema našim evidencijama, vodene kozice i viroze te školski praznici, zbog kojih su neki roditelji određeno razdoblje boravili s djecom kod kuće", rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluprazne vrtićke skupine nisu zaobišle ni jedan vrtić, a bilo da su izostali samo jedan dan ili cijeli mjesec, njihovi su roditelji boravak u vrtiću ipak morali platiti. Problem je to na koji se godinama upozorava.

Iz Inicijative roditelja novoj upravi Dječjeg vrtića Osijek poručuju kako je vrijeme za promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći je problem u jaslicama, gdje su djeca imunološki neizgrađena pa se događa da su više kod kuće negoli u vrtiću. Za primjer, moje je dijete prije dvije godine u prosincu i siječnju u jaslicama bilo samo tri dana, a ja sam morao platiti kao da sam iskoristio uslugu u cijelosti. U vrtićima, pogotovo u zimskim mjesecima, situacija nije ništa bolja", rekao je Benjamin Novoselec u ime Inicijative. Dodaje kako zbog bolesti djece, roditelj često moraju na bolovanje zbog čega im je smanjena plaća pa bi zbog toga bilo dobro da se uspostaviti neki model sniženja cijene, prenosi Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo