U SABORU OPET ZAISKRILO ZBOG AGROKORA, HDZ POD PALJBOM: / 'Nema PR akcije kojom to možete sakriti od građana'

Image
Foto: Pixsell

Istražno povjerenstvo za Agrokor danas je ponovno bila tema verbalnih sukoba i međusobnih prozivki saborske pozicije i opozicije.

19.10.2017.
11:28
Pixsell
VOYO logo

Most je pozivao da se iz zakona izbaci članak koji govori o financijskim izvješćima te povjerenstvo nastavi s radom, HDZ- je ponavljao kako takav rad ne bi bio u skladu sa zakonom dok su iz SDP-a pozivali izvanrednog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka da objavi koliko je platio starih obveza medijima koji su imali potraživanja prema tom koncernu, optužujući HDZ da na taj način kontrolira medije.

"Prije nekoliko dana sam izišao s prijedlogom kojim je slomljena argumentacija HDZ-a da bi se povjerenstvo kosilo s istragom koja je u tijeku. Budući da nismo odabrali potpredsjednika povjerenstva, dogovor je bio da ponovno idemo pred Sabor kako bismo izabrali potpredsjednika i to nam je prilika da osim odabira samog potpredsjednika izbacimo članak koji se tiče kvalitete financijskih izvješća o koncernu Agrokor. Samim time nismo u nikakvom sukobu s istragom koja se trenutno provodi", poručio je mostovac Nikola Grmoja nakon stanke koju je zatražio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'HDZ ima šuplje argumente'

Pripremio je, kazao je, novi prijedlog odluke. "Taj ću prijedlog uputiti u proceduru pa očekujem od predsjednika Sabora da to stavi na raspravu i glasovanje kako bi se izabrao potpredsjednik, ali i otklonili šuplje argumete HDZ-a da se kosimo s istragom koja je u tijeku", poručio je.

Svi koji su bili osumnjičeni, podsjetio je, sinoć su pušteni jer je "sav dokazni materijal u financijskoj forenzici i jer nema opasnosti od utjecaja na svjedoke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš dogovor je i bio da ćemo ponovno glasovati i raspravljati o odluci o saborskom istražnom povjerenstvu, izabrat ćemo potpredsjednika. Vaš prijedlog (HDZ-a) je da će to biti Milijan Brkić, a nekakav je dogovor bio da tajnik budem ja, kako HDZ ne bi imao potpredsjednika i tajnika i tako smo se dogovorili, ali HDZ zna često ono što smo se dogovorili i izigrati tako da ako tako bude, ja sam snimio cijeli sastanak na mobitelu", poručio je Grmoja.

HDZ-ova Marija Jelkovac pak Grmoji je odgovarala da se njihovih prijetnji ne boji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo se kao članovi povjerenstva dogovorili na prvom radnom sastanku, da ćemo nastupati zajedno u istom cilju, isto tako i medijski, ali se vi dogovora ne držite i kroz medije igrate svoj igrokaz", poručila je Mostu.

HDZ ne mijenja stav

Što se tiče stava HDZ-a, rekla je, nije se mijenjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim reći da je sukladno zakonu vrlo jasno kad mi kao povjerenstvo trebamo prestati s radom. Odredba članka 4 Zakona o istražnom povjerenstvu nije slučajno u zakonu, već zato što je zakonodavac smatrao da ne bi bilo dobro i higijenski da se s trajanjem sudskog postupka provodi parlelno neki drugi postupak od bilo kakvog istražnog povjerenstva jer taj paraleleizam nije dobar i time se kontaminira područje jer se o istom pitanju ne može voditi dva postupka", pojašnjavala je.

'HDZ kupuje medije'

"Politički HDZ jednako je Agrokor. Canjuga, Valentić. Marić... to su ljudi iz HDZ-a i nema PR akcije kojom mogu to sakriti od građana. Tražimo od povjerenika Ramljaka da objavi koliko je platio starih obveza medijima koji su imali prema Agrokoru potraživanja i na taj pomogao vladi. Konkretno koliko je HANZI platio starih potraživanja? Zbog čega na taj način evidentno kupuje medije kako bi vlada mogla kontrolirati što se u medijima objavljuje", pitao je SDP-ov Gordan Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike