U SABORU OPET BURNO: / Oporba traži smjenu ministra Crnoje

Image
Foto: Pixsell, Marko Lukunić

Ministar branitelja Mijo Crnoja tema je kojom je započelo današnje zasjedanje u Saboru. Oporba traži njegovu smjenu.

27.1.2016.
10:39
Pixsell, Marko Lukunić
VOYO logo

Nakon što su u petak izglasali Vladu, zastupnici su 9.30 sati započeli plenarnu sjednicu na kojoj će se raspravljati o izvješćima o radu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata za 2014. godinu. Sjednica je počela minutom šutnje za preminulog bivšeg predsjednika HSS-a i zastupnika u dva mandata Josipa Friščića.

Potom su Klubovi SDP-a, HNS-a, Hrvatskih laburista, ali i HDZ-a zatražili stanku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok zastupnici vladajućih pitaju u što je ministar branitelja Mijo Crnoja utrošio novac koji je dobio temeljem zakona o hrvatskim braniteljima i zašto je prijavljen na jednoj a živi na drugoj adresi, vladajući su mišljenja da se radi o indicijama na koje u Saboru ne bi trebali trošiti vrijeme.

Zastupnik SDP-a Franko Vidović zatražio je odstupanje ministra branitelja Crnoje. Vidoviću su sporan fizički obračun na kolodvoru, navodno zlostavljanje udovice Vesilina Marinova, dodjelu zemljišta u Samoboru na kojemu ministar još nije izgradio kuću te neplaćanje prireza Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražim od premijera da smjeni ministra Crnoju. Smatra da osoba s tolikim teretom nije zaslužila biti ministrom", rekla je Nada Turina Đurić u ime Kluba zastupnika HNS-a.

Image
GRADONAČELNIK SAMOBORA: /

Crnoja mora vratiti zemljište ili ćemo dići tužbu

Image
GRADONAČELNIK SAMOBORA: /

Crnoja mora vratiti zemljište ili ćemo dići tužbu

Nansi Tireli u ime Kluba Hrvatskih laburista poručila je kako javne osobe moraju biti primjer svim građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da i hrvatski branitelji u ovom trenutku vide da njihov ministar radi suprotno zakonima. Iskorištavao je povlastice, novac nije trošio za što ga je dobio, a to nije nijednom branitelju na čast", kazala je Tireli ističući da se ne radi o političkom progonu već raščišćavanju jednog slučaja.

Hajka medija i političara

HDZ-ov zastupniku Josipu Đakiću ništa nije sporno nakon što je Crnoja u utorak navečer pokazao aneks ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su indicije o navodnim nečasnim radnjama ministra koji je četiri dana u Vladi. Ne mogu vjerovati, čovjek je pokazao i dokazao da postoji anekes ugovora, i da je zbog toga aneksa morao prijaviti boravište", kazao je Đakić ističući da je nepotrebno u Saboru raspravljati o nečemu što je "evidentirano i dokazano".

"Hajka je to svih mogućih i medija i političara, zato što je rekao da će napraviti registar izdajnika", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanka za stankom

Prosvjed pred Vijećem za elektroničke medije, koji je održan u utorak zbog privremenog gašenja Z1 televizije, bio je u srijedu razlogom za drugu stanku u radu Hrvatskog sabora.

Zbog "neviđenog pritiska" na neovisnog regulatora, Vijeće za elektroničke medije, stanku je zatražio HNS-ov Goran Beus Richembergh kako bi dobio priliku progovoriti o spomenutoj temi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor raspravlja o radu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za 2014.

Na prosvjed pred Vijećem u srijedu su reagirali Kuća ljudskih prava i GONG koji su pozvali nadležne institucije da podnesu kaznene prijave zbog povika "Za dom spremni", "Rakićka u Srbiju", "Radmane u Srbiju" i "Kosanoviću u Srbiju", koji su se čuli na prosvjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo