ENNA GRUPA DEMANTIRA / 'U PPD-u nema ruskog kapitala, tvrtka je u 100 postotnom hrvatskom vlasništvu'

Image

Naglašavamo kako u PPD-u niti u bilo kojoj trvtki ENNA/PPD grupe nema ruskog kapitala, poručuju iz Energia naturalis grupe

7.3.2022.
11:22
VOYO logo

Nakon objave teksta JAHTE BJEŽE U SIGURNE LUKE / Odzvonilo ruskim oligarsima u Hrvatskoj: Na crnoj listi je njih najmanje 80, zamrzava im se imovina, stigao je demanti Energia naturalis grupe. Sukladno Zakonu, ispravak prenosimo u cijelosti:

"U petak 4. ožujka 2022. godine, prenoseći informacije s portala Dnevnik.hr, na portalu net.hr objavili ste neistinitu informaciju vezanu uz tvrtku Prvo plinarsko društvo. Naime, u članku pod naslovom JAHTE BJEŽE U SIGURNE LUKE / Odzvonilo ruskim oligarsima u Hrvatskoj: Na crnoj listi je njih najmanje 80, zamrzava im se imovina među ostalim, stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Također neslužbeno, među onima koji bi se mogli naći na toj listi spominje se jedan ruski oligarh i vile na Malom Lošinju, potom Šipovo, a pitanje je i što će biti s PPD-om i Đurom Đakovićem, jer je i u tim firmama ruski kapital.“ Informacija kako je u PPD-u ruski kapital - nije istinita. Naglašavamo kako u PPD-u niti u bilo kojoj trvtki ENNA/PPD grupe nema ruskog kapitala. Ističemo kako je Prvo plinarsko društvo (PPD) tvrtka u 100%-tnom hrvatskom vlasništvu i kako je taj podatak lako provjerljiv. Također, sve tvrtke ENNA/PPD grupe su u 100%-tnom hrvatskom vlasništvu. Ovu činjenicu neprestano javno ističemo i komuniciramo.

PPD ima potpisan 10-godišnji ugovor s tvtkom Gazprom Export LLC o kupnji plina, kao što je to slučaj s energetskim tvrtkama u većini zemalja Europske Unije, a u našem neposrednom okruženju takav ugovor imaju primjerice OMV u Austriji, MVM CEEnergy u Mađarskoj, Eni u Italiji, Geoplin u Sloveniji. Naime, kao što je poznato Rusija je najveći izvoznik plina u Europu, a dugoročnim ugovorima jamči se sigurnost opskrbe. Sjedište svih tvrtki ENNA/PPD grupacije je u Vukovaru. Grupa danas zapošljava više od 700 ljudi u Hrvatskoj i 30-tak u inozemstvu (Mađarska, Italija, Švicarska, BiH, Slovenija). S povezanim društvima taj je broj značajno veći. Također, ENNA/PPD grupa je među najvećim poreznim obveznicima u Republici Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ENNA Grupa je u Hrvatsku, kao investitore i svoje partnere dovela neke od vodećih svjetskih kompanija s kojima zajednički ulaže u Republiku Hrvatsku i razvija projekte važne za lokalnu i nacionalnu ekonomiju. Kao dio zajedničkog europskog energetskog tržišta, Republika Hrvatska je u istoj ili sličnoj situaciji kao sve ostale europske zemalja, a PPD kao ostale europske energetske tvrtke. U tom smislu i mi svakodnevno pratimo zbivanja u Ukrajini i Rusiji, kao i odluke koje se donose na razini Europske unije i hrvatske Vlade te ćemo i nadalje u skladu s našim najboljim znanjima i vještinama činiti sve kako bismo podržali sigurnost opskrbe, ispunili sve obveze prema našim klijentima i partnerima, a u najboljem interesu hrvatskih građana, RH i naših zaposlenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo