analiza i ispitivanje / U Osijeku otvoren najmoderniji laboratorij za ispitivanje plinova i električnih veličina

Image
Foto: sib.hr

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.499.715,99 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

31.8.2018.
12:57
sib.hr
VOYO logo

U novouređenim prostorima tvrtke Cras d.o.o. na Vinkovačkoj cesti, pušten je u funkciju istraživačko-razvojni laboratorij koji će se koristiti za analizu i ispitivanje tehničkih plinova i električnih veličina. Laboratorij je opremljen najmodernijim uređajima kojima će se koristiti inženjeri tijekom procesa razvoja novih proizvoda, piše sib.hr.

Naime, kroz EU projekt „Ulaganje u inovativna rješenja i razvoj niskoenergetske sušare“ kojeg zajednički provode tvrtka Cras d.o.o. iz Osijeka i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek razvija se prototip sušare koja će trošiti puno manje električne energije u odnosu na standardne sušare. Sušara će se koristiti u minimalno dva sektora: hotelijerstvo (sušionice rublja) te u prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji (sušenje voća, povrća i bilja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.499.715,99 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosom od 1.038.814,37 kn, dok razliku u iznosu od 460.901,62 kn osiguravaju tvrtka Cras d.o.o. i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek.

Projekt je počeo 01. srpnja 2017. godine, a trajat će 24 mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte OVDJE. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo