televizijski pregled /

U Našoj Lijepoj sve naopako: umjesto da ih liječi, ortoped pacijente ponižava; pedofil trenira djecu, a trebao bi ih se kloniti

RTL-ovi urednici reporteri i ovaj su tjedan pripremili mnoge jake televizijske priče, a mi vam donosimo pregled najboljih

11.2.2018.
10:00
VOYO logo
  • RTL otkriva što to nonstop polijeće i slijeće na krčki aerodrom, a o čemu nitko ne želi govoriti

Danima smo istraživali priču o kojoj svi bruje i otkrivamo što stoji iza golemog porasta teretnog prometa u Zračnoj luci Rijeka i doznali detalje priče o kojoj šute i ministarstva. Transportni avion na stajanci Zračne luke Rijeka pripada američkoj kompaniji koja usluge transporta vrši bilo kada i bilo gdje. Na službenim Internet stranicama tvrtke stoji kako u floti imaju 17 boeinga. Malo je nejasno što ovaj avion radi na Krku, budući da su nam s aerodroma telefonski maloprije potvrdili kako ovamo danas stiže samo jedan avion i to putnički Croatia Airlinesa koji ide od Osijeka prema Dubrovniku.

  • DORH službeno pokrenuo istragu protiv 'tate Slavena'

Kad je poduzetnik i dugogodišnji menadžer u raznim tvrtkama Slaven Vujić (43), poznatiji kao Tata Slaven, dao otkaz te prodao sve kako bi pokrenuo udrugu Senzori čiji je cilj pomoći djeci sa senzornim poremećajima s kojima se bori i njegov sin, Tata Slaven doslovno je u letu svojim potezom "kupio" cijelu hrvatsku javnost i šire. Ubrzo nakon toga završio je pod povećalom istražitelja. Istražitelji za sada sumnjaju da je Vujić, kao predsjednik dvije udruge, Senzori i Grad anđela, gotovo dvije i pol godine zlorabio dobrovoljne priloge što ih je prikupio u humanitarnim akcijama. Prikupljanje pomoći organizirao je iako nije imao rješenje nadležnog ureda državne uprave o odobravanju prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći što je nužno prema Zakonu o humanitarnoj pomoći što je stupio na snagu još 2015. godine. Navodno je nezakonito potrošio nešto više od 650 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Tragom anonimnog pisma zabrinutih roditelja iz Varaždina pronašli smo seksualnog prijestupnika koji trenira djecu u školama unatoč zabrani

Dok se u Saboru čeka usvajanje izmjena Kaznenog zakona koje će donijeti postroženje tzv. antipedofilskih odredbi, slabosti postojećeg sustava pedofili vješto koriste. Tragom anonimnog pisma zabrinutih roditelja iz Varaždinske županije krenuli smo u potragu za izvjesnim trenereom kojeg ćemo zvati Ivo. Pismo koje smo primili sadržavalo je uznemirujuće informacije. Osudili su ga na četiri i pol godine zatvora zbog seksualnog prijestupa zloupotrebom položaja na štetu 15-ogodišnjakinje i 17-ogodišnjakinje te je završio  u registru pedofila s rehabilitacijom do 2031. No, osuđeni pedofil samo se preselio s jednog kraja Hrvatske na drugi, ponovno osnovao teakwon klub i počeo održavati treninge po varaždinskim osnovnim školama. Sve to po  zakonu se može dogoditi - jer pun je rupa pa se zato i mijenja - ali i ne mora se dogoditi da odgovorni vode više računa o tome koga puštaju u školu.

  • Ako za Agrokor sve završi sretno i dobro, zna se koji vitez će postati kralj

Za sustav Agrokora najmanje bitan problem i dalje je politički najvažniji problem. Kako bi se ova tema pravilno zaokružila, valja podsjetiti na viteški komentar Zorana Šprajca na ovu temu:  "Dakle sve u svemu interes da nagodba ne uspije težak je nekoliko stotina milijuna kuna koje bi se u tom kaosu moglo izvući, postoji kaznenopravni interes nekad najmoćnijeg hrvatskog tajkuna da sve ode kvragu, a eto kao i uvijek, postoji i jeftini politički interes da susjedu crkne krava pa makar travu pasli. 
Pa ako na kraju nagodba doista ne uspije, iznos naknade za ove ili one savjetnike, bit će zadnja stvar od koje će nas bolit glava. A glava Ante Ramljaka bit će ovako-ionako servirana na pladnju, uz Martinu Dalić kao hladno predjelo. A ako pak sve završi sretno i dobro, zna se koji vitez će postati kralj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo