U Lici pada snijeg, u Dalmaciji ne voze trajekti

Snijeg pada u Lici, ali se uglavnom ne zadržava na kolniku. Ima ga i na dionici autoceste A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok. Vozače HAK upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

25.11.2013.
8:18
VOYO logo

Vrlo hladno jutro, ali uglavnom bez oborina i uz niske temperature označilo je početak dana. Izmjereni su i temperaturni minusi, i to na Zavižanu -5 te na Sljemenu -3 Celzijeva stupnja. Sjever Hrvatske mjerio je tek pokoji stupanj iznad nule u 7 sati ujutro, pa su se tako Križevci i Koprivnica budili na svega 2 stupnja. U Gorskom kotaru, Delnice su mjerile tek jedan stupanj iznad nule.

Najtoplije je istovremeno bilo na otocima Hvaru, Visu i Lastovu, gdje je izmjereno ugodnijih 11 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slab snijeg pada u Lici, ali se glavnom ne zadržava na kolniku. Ima ga i na dionici autoceste A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok. HAK upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Granični prijelazi Mihanović Dol i Plavić zatvoreni su za sav promet zbog poplave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olujna bura stvara probleme u Dalmaciji

U prekidu su trajektne linije Sumartin - Makarska, Stinica - Mišnjak i Stinica - Stara Novalja, te katamaranske Mali Lošinj - Rijeka, Korčula - Hvar - Split i Ubli - Vela Luka - Hvar - Split, kao i brodska linija Mali Lošinj - Srakane Vele - Unije - Susak - Mali Lošinj, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Zbog vjetra trenutno prema otoku Pagu ne plovi ni trajekt na liniji Stinica - Stara Novalja.

Osjet hladnoće i na sjevernom Jadranu pojačavat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Podno Velebita prema večeri udari mogu biti i orkanski, pa svakako vodite računa i o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli članak pogledajte http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vremenska-prognoza-evo-kakvo-nas-vrijeme-ocekuje-4---312525.html.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo