VELIK USPJEH / U Jakovlju će se graditi dijelovi za Airbus i Boeing: Tvornica će u prvoj fazi zaposliti 600 ljudi

Image
Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL

Pozitivne vijesti stižu iz Zagrebačke županije koja je najbolja u državi po prihodima poduzetnika u 2018. godini

22.8.2019.
18:05
Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Smještena podno zagorskih brjegova velika prostrana livada u Jakovlju uskoro postaje tvornica u kojoj će se proizvoditi "dijelovi zrakoplova koji će se ugrađivati u poznate marke zrakoplova kao što su Boeing, Bombardier, Rolls Royce i drugi'', objasnila je Sanja Borovec, načelnica Općine Jakovlje.

Tvornica će se prostirati na 15.000 četvornih metara, a samo u prvoj fazi zaposlit će 600 ljudi. Općina se itekako potrudila privući strane investitore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Smanjili smo komunalni doprinos do 50 posto, a i komunalnu naknadu smo oslobodili 100 posto za prvu godinu, drugu za 75 posto i treću za 25 posto'', nabraja Borovec.

Uspjeh Općine Jakovlje samo je mali dio uspjeha cijele Zagrebačke županije koja je prošle godine zabilježila veliki gospodarski rast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U županiji je poslovalo 8589 poduzetnika i radilo 60.182 radnika, što je rezultiralo porastom zaposlenih od 6,3 posto. Ostvaren je ukupni prihod od 54 milijarde kuna, što je porast od čak 10,6 posto. Prosječna neto plaća iznosila je 5646 kun, što je povećanje od 4,2 posto.

Pozitivne promjene uočili su i građani, a pozitivne brojke Zagrebačke županije smjestile su njezine gradove i općine među 20 najboljih u cijeloj Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema ukupnom prihodu i neto dobiti poduzetnika, u sam vrh dospjeli su: Velika Gorica, Samobor, Sveta Nedelja i Općina Stupnik.

''Niz je faktora koji utječu na to da je Zagrebačka županija zaista među najrazvijenijima u Hrvatskoj. Možemo govoriti o prometnom i geografskom položaju, prije svega okružujemo grad Zagreb, a tu je i granica sa Slovenijom. Svake godine županija daje nepovratne potpore poduzetnicima za poticanje konkurentnosti. Tako smo ove godine planirali iznos od osam milijuna kuna, a u protekle četiri godine smo dali više od 25 milijuna kuna'', istaknuo je Damir Fašaić, pročelnik Odjela gospodarstva Zagrebačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suradnja gradova i općina sa županijom se u ovom slučaju itekako isplatila - prosperirat će svi: od velikih poduzetnika do malog čovjeka.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo