IMAMO IME /

Novi Airbus CA pao u drugi plan zbog Plenkovića: Potvrdio da imaju ime predsjedničkog kandidata

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Ovo je prvi od ukupno 13 naručenih aviona A220-300 i dva A220-100. Očekuje se da će ovi avioni donijeti značajan tehnološki napredak, uštedu goriva i smanjenje emisije CO2 u odnosu na sadašnje zrakoplove tvrtke

30.7.2024.
12:50
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

U zagrebačku zračnu luku sletio je novi avion Airbus A220-300, označivši početak obnove cjelokupne flote Croatia Airlinesa zrakoplovima nove generacije.

Avion je dočekao premijer Andrej Plenković koji je tom prilikom potvrdio ono što je RTL Danas prvi neslužbeno doznao i objavio u ponedjeljak: kandidat HDZ-a za predjednika Republike znat će se u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ana Mlinarić u ponedjeljak je izvijestila kako iz HDZ-a ne žele potvrditi ni demantirati da je njihov kandidat Dragan Primorac, ali kako je neslužbena informacija da će HDZ u srijedu dati konačno ime koje će se suprotstaviti Zoranu Milanoviću na predstojećim predsjedničkim izborima.

Image
BIT ĆE ZANIMLJIVO /

Doznajemo, HDZ u srijedu potvrđuje kandidata: Primorac počeo plaćati svoj Facebook profil

Image
BIT ĆE ZANIMLJIVO /

Doznajemo, HDZ u srijedu potvrđuje kandidata: Primorac počeo plaćati svoj Facebook profil

Primorac se nije javljao na telefon, izvijestila je Ana Mlinarić u ponedjeljak međutim, bilo bi iznenađenje da HDZ - nakon svih informacija - izađe s nekim drugim imenom. Predsjedništvo stranke odgođeno je za sredinu tjedna pa i to daje svojevrsnu potvrdu ove informacije. Naime, Primorac je nestranački kandidat pa o njemu treba raspraviti predsjedništvo HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će interesantno vidjeti kako će i gdje Primorac objaviti svoju kandidaturu. To sigurno neće biti u HDZ-u. Očito, počeo je plaćati svoj Facebook profil kako bi došao do što većeg broja korisnika i vjerojatno će se obratiti statusom na društvenoj mreži ili video porukom.

Kao potencijalni kandidati spominjali su se i Ivan Anušić, koji je najbolje prošao u internim anketama, Oleg Butković, Kolinda Grabar Kitarović koji su se spominjali kao mogući HDZ-ovi kandidati kao i premijerov favorit - Miro Gavran. Nitko od njih navodno nije bio zainteresiran za Pantovčak.

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Na dočeku novog aviona Croatia Airlinesa, Plenković je naglasio važnost ovog događaja za tvrtku.

"Nama je jako važno da 18. turistička destinacija svijeta, a to je Hrvatska, ima svog avioprijevoznika", izjavio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Croatia Airlinesa izjavili su da je ovo najveći projekt u njihovoj 35-godišnjoj povijesti. Avion je stigao iz zračne luke Montreal Mirabel u Kanadi, gdje se nalazi Airbusov proizvodni pogon, a na putu do Zagreba sletio je u Kopenhagen.

Ovo je prvi od ukupno 13 naručenih aviona A220-300 i dva A220-100. Očekuje se da će ovi avioni donijeti značajan tehnološki napredak, uštedu goriva i smanjenje emisije CO2 u odnosu na sadašnje zrakoplove tvrtke. Po završetku obnove flote, Croatia Airlines će letjeti isključivo avionima tipa A220.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Croatia Airlines obnavlja flotu: Stigao novi Airbus, došao i Plenković

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo