SPREMNI NA SVE / 'U HDZ-u su znali točno kako ćemo u određenoj poziciji postupati'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Politički tajnik Mosta tvrdi kako je HDZ znao za sve planove Mosta te da Plenković u slučaju Marićevog pada treba podnijeti ostavku

3.5.2017.
8:05
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja sinoć je tijekom gostovanja u emisiji Veto televizije N1 rekao kako bi u slučaju da dođe do opoziva ministra financija Zdravka Marića premijer Andrej Plenković trebao dati ostavku.

"Ne mogu to prognozirati u ovom trenutku hoće li Marić nakon rasprave i glasanja biti i dalje ministar financija, ali ako sutra padne Marić, Plenković treba sam podnijeti ostavku jer to će biti dokaz da on većinu koju je najavljivao zaista nema. On je čvrsto inzistirao na njemu, a o daljnim postupcima u Saboru ako Marić padne, a Plenković ne podnese ostavku morat ćemo se zajednički složiti s drugim zastupnicima", rekao je Grmoja i dodao da u slučaju pada Vlade postoji mogućnost da Plenković dobije 30 dana za neku novu većinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja je rekao kako se Most ne boji novih izbora niti preslagivanja te kako je on spreman ne biti zastupnik jer bi stranka mogla izgubiti, no tvrdi da stranka svoj obraz neće izgubiti. Politički tajnik Mosta rekao je kako je odluku o Mariću Most donio prije desetak dana na sastanku stranačkih tijela te da se radi o jednoglasnoj odluci predsjedništva Mosta i svih saborskih zatupnika i ministara. 

"To sam u pretprošli petak priopćio i predstojniku Ureda premijera Davoru Božinoviću kojem sam na tom sastanku iznio sve planove Mosta. U HDZ-u su znali točno kako ćemo u određenoj poziciji postupati, a mi za planove HDZ-a nismo znali. Na tom sastanku Božinović je govorio da ima šanse da se Marić povuče, govorio je čak i o rekonstrukciji Vlade, a mi smo bili smo spremni razmotriti i te mogućnosti. Ja sam uvjeren da su naši ministri odlično radili svoj posao i imali rezultate, ali smo znali da će trebati raditi neku ravnotežu oko ministara", rekao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je kako je najbližem suradniku premijera Plenkovića rekao da bi se Most u slučaju Marićevog ostanka povukao iz Vlade i da se može dogoditi slučaj da možda neće biti dovoljno glasova kako bi se Most povuče iz Vlade i otišo u oporbu. "Naše karte su bile otvorene, njihove nisu i izgleda da su se zaletili malo", rekao je Grmoja i konstantirao kako je bio uvjeren da će se Marić povući iz Vlade i da će Vlada opstati. 

"Most jednostavno postavlja previše pitanja i to je problem HDZ-u. Takav partner s kojim treba usuglašavati odluke njima ne odgovara, njima treba onaj kojeg će kupiti i koji će im klimati glave", rekao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na Lex Agrokor i rekao kako ne žali zbog njegovog izglasavanja, no prvi puta je rekao kako zakon nije idealan. "Zakon nije idealan, ali je stabilizirao stvari. Povjerenik Ramljak je bio izbor ministrice Dalić, ali ne smije doći do avbolicije onih koji su doveli nas u ovo stanje", rekao je Grmoja za N1 i dodao kako Mostu nije došao nitko iz ruskih banaka kao SDP-ovcima i tražio da glasaju za Lex Agrokor jer bi u tom slučaju oni bili protiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo