'MORAM BRANITI POZICIJU!' / U Gradskom poglavarstvu zaključan muškarac: 'Prosvjedujem kao i Tomašević, tu sam u foajeu'

Image

Bonafičić je zaključan u zgradi poglavarstva i boji se prići vratima kako ga ne bi izbacili van

24.9.2022.
23:19
VOYO logo

U predvorju zagrebačkog Gradskog poglavarstva upravo prosvjeduje muškarac, a kako RTL doznaje, radi se o Marku Bonifačiću, bivšem suradniku Hrvatskog helsinškog odbora. Bonafičić je zaključan u zgradi poglavarstva i boji se prići vratima kako ga ne bi izbacili van. Navodno prosvjeduje jer mu prijete u Hostelu Arena gdje je smješten kao stradalnik zagrebačkog potresa. Od zagrebačkog gradonačlenika Tomislava Tomaševića traži da mu pruži sigurnost ili da mu osigura drugi smještaj.

Bonifačića je u telefonskom razgovoru za RTL kratko rekao da mu je prazna baterija na mobitelu i da ne može puno pričati. "Prosvjedujem, kao što je i Tomašević. Tu sam u foajeu, nisam uhapšen", rekao je u kratkom razgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarska ekipa zaputila se do Gradskog poglavarstva gdje su zatekli Bonifačića zaključanog u predvorju. Prva klizna vrata bila su zaključana, a s druge strane iza stakla porte sjedili su zaštitar i portir. Bonifačić je šetao gore dolje po predvorju, pokušao je pristupiti novinarskoj ekipi no kada se približio portir je zatvorio i druga klizna vrata.

"Moram braniti poziciju", zaderao se Bonifačić novinarima te odšetao natrag. Još se čeka informacija od Grada Zagreba o ovom događaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'DJELA, A NE RIJEČI' /

Nakon prosvjeda mladih liječnika oglasio se Beroš: 'Zdravstvena reforma se ne može rješavati prosvjedima na ulici'

Image
'DJELA, A NE RIJEČI' /

Nakon prosvjeda mladih liječnika oglasio se Beroš: 'Zdravstvena reforma se ne može rješavati prosvjedima na ulici'

Živopisna biografija

Marko Bonifačić iza sebe ima živopisnu biografiju. Od 1986. do 1990. obnašao je dužnost javnog pravobranitelja Općine Zelina, Dugog Sela i Općine Trešnjevka, a do 1992. bio je zamjenik gradskog pravobranitelja Grada Zagreba. U biografiji navodi kako je od 1991. do 1993. bio branitelj u Domovinskom ratu.

Od 1992. do 1995. bio je član Upravnih odbora više tvrtki, pravni savjetnik te viši stručni savjetnik u Hrvatskom fondu za razvoj i privatizaciju. Od 1998. do 2000. bio je predsjednik Gradskog odbora Liberalne stranke, a od 2000. do 2001. gradski zastupnik u Gradskoj skupštini te predsjednik Skupštinskog odbora za prostorno uređenje i član Skupštinskog odbora za statut. Također je bivši pravni savjetnik Hrvatskog helsinškog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo