TURUDIĆ NAPAO DORH ZBOG TODORIĆA: / 'Lažu da nisu odustali od ispitivanja svjedoka. Traže sukob gdje ga nema'

Image
Foto: Dalibor Urukalović / PIXSELL

"Moji navodi su točni, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odustalo je od ispitivanja svjedoka.

8.11.2018.
12:48
Dalibor Urukalović / PIXSELL
VOYO logo

Jutros je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu ustvrdilo da nije odustalo od ispitivanja niti jednog svjedoka u "slučaju Todorić", a potom im je oštro odgovorio predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić.

"Moji navodi su točni, Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu odustalo je od ispitivanja svjedoka. Oni lažu i traže sukob gdje ga nema. Sada sam provjerio i oni su nama dostavili informaciju da su odustali. To su provjerljivi izvori, zašto bih ja izmišljao", rekao je Turudić za RTL dodavši da je riječ o dva svjedoka te da je ŽDO dopsi o tome poslalo u ponedjeljak 5. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DORH JE ODUSTAO OD ISPITIVANJA PREOSTALIH SVJEDOKA? /

'Todorić je nevin dok se ne dokaže suprotno'

Image
DORH JE ODUSTAO OD ISPITIVANJA PREOSTALIH SVJEDOKA? /

'Todorić je nevin dok se ne dokaže suprotno'

"Velike su šanse da uskoro izađe na slobodu"

Sa Županijskog suda u Zagrebu kažu kako je "jutros stigla obavijest da postoji jedan svjedok, da je to treći, te da se od ispitivanja one dvojice odustalo". Stoga, u ŽDO drže da Turudićeve informacije nisu točne jer je taj treći i jedini svjedok navodno u inozemstvu.

"Državno odvjetništvo nije odustalo od ispitivanja svjedoka i nije točna izjava predsjednika Županijskog suda u Zagrebu", kazali su za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora, izručen Hrvatskoj iz Velike Britanije gdje je boravio godinu dana. Smješten je u istražni zatvor u Remetincu jer se sumnjiči da je iz Agrokora izvukao više od milijardu kuna. Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za RTL je kazao kako bi Todorić možda već danas mogao biti pušten iz pritvora.

"Mislim da su velike šanse da uskoro izađe na slobodu. Držim da bi neko duže trajanje istražnog zatvora bilo bespredmetno. Vjerujem da već za nekoliko dana može izaći. Bliži sam zaključku o danima i tjednima, a ne mjesecima", kazao je Pavasović Visković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini preostali neispitani svjedok je u Nizozemskoj

No, sa Županijskog suda nisu mogli potvrditi točan termin izlaska Todorića pred suca istrage.

Oko eventualnog puštanja Todorića da se brani sa slobode, jer zahtjev za pritvorom izdan je prije godinu dana kako ne bi mogao utjecati na svjedoke koji su u međuvremenu svi ispitani osim jednoga, ključan bi mogao biti upravo taj jedan preostali neispitani svjedok. On je navodno državljanin Nizozemske i tamo živi, a već je nekoliko puta propao pokušaj njegovog ispitivanja. U međuvremenu su se pojavile informacije da bi DORH mogao odustati od njegovog ispitivanja čime bi prestao važiti i zahtjev za pritvaranjem Todorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo