o opremljenosti vatrogasaca / Tucaković: 'Jučer su četiri kanadera bila na Zatonu. Da je negdje drugdje gorilo, birali bi što spasiti'

Image

Kaže da je na jučerašnjem požaru rastegnuto pet kilometara vatrogasnih cijevi, da je sve dobro obavljeno

1.8.2022.
19:39
VOYO logo

U Glavnom vatrogasnom zapovjednom centru u Divuljama, u živo smo razgovarali s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem o tome koliko su vatrogasci dobro opremljeni, no on je prvo iznio iskrenu sućut obitelji poginulom vatrogascu u jučerašnjem požaru kod Dubrovnika.

"Želimo da svi budemo dobri kao naš Goran, koji je bio plemenit čovjek i spašavajući druge dao je doprinos. Kroz rad u sindikatu i nakon višegodišnjih borbi došli smo i do toga da se napravi pravilnik o koeficijentima što je i sam Goran sanjao. Borio se za sve dobro u vatrogastvu. Pitali ste oko kanadera - u nadležnosti su Ministarstva obrane. Svaki kanader koji je mogao biti tu, bio bi dobro došao. Možete samo zamisliti - jučer su četiri kanadera bila na Zatonu dubrovačkom. Da se negdje drugdje otvorio (požar opa.a), ne bi imali s čime gasiti, nego bi preusmjeravali kanadere i birali prioritete u spašavanju kuća i imovine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje jesu li očevid i obdukcija dali neke nove informacije i što se dogodilo, rekao je da je bio na terenu, obišao mjesto na kojem je vatrogasac stradao, posjetio je i obitelj. "Tuga. Oko obdukcije i očevida, nemam nove informacije, očekujemo još izjavu policije. Stradavaju najhrabriji i najodlučniji. On je primjer ljudi koji daju najbolje od sebe. Ovo govori koliko je opasan, i nepredvidiv posao vatrogasaca, i kad gori onaj kontejner u Splitu, a često gori. Uvijek kad odlazite ne znate hoćete li se vratiti."

Image
rok za predaju pomaknut /

Usred požarne sezone Hrvatska i dalje bez tri protupožarna aviona. Opet ih nisu uspjeli isporučiti

Image
rok za predaju pomaknut /

Usred požarne sezone Hrvatska i dalje bez tri protupožarna aviona. Opet ih nisu uspjeli isporučiti

Dodao je da je obišao i obitelj preminulog vatrogasca."Svi vatrogasci Hrvatske bit će uz Gorana i nećemo ga zaboraviti, on je naš heroj, kao i vatrogasci na Kornatima, na Hvaru, kolega Galeković u Velikoj Gorici… Dobri ljudi, iza njih su ostale obitelji", rekao je Tucaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će biti uz dubrovačke kolege, i danas je bilo tri intervencije. "Život ide dalje zahvaljujući brzim intervencijama. Jučer je pet kilometara vatrogasnih cijevi razvučeno, a to govori da je posao dobro obavljen do večernjih sati, onako kako mora biti. I dogodi se ovo. Sve ono što se dobro vidi, pada u vodu", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo