Udarac iz Vukovara / Trzavice u HDZ-u: Nakon Kovača i Culeja i Penava po svojim, a ne po stranačkim pravilima

Dok ministar branitelja Tomo Medved bježi kad čuje pitanje o Penavi, premijer pokušava smiriti loptu

19.9.2019.
21:30
VOYO logo

Nakon što je početkom tjedna premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sazvao stranačka tijela i objasnio im pravila igre uoči predsjedničke kampanje, sve više članova tim se pravilima izravno ili neizravno suprotstavlja. Među njima sve je glasniji i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

On i njegov stranački šef javno su prije godinu dana smirivali odnose koji su ponovno ozbiljno poljuljani. Nakon Penavine objave na Facebooku, kritike sutkinji u predmetu razbijanja ćiriličnih ploča te poruke da se srami institucija ove države, ponovno priprema i prosvjed u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovome trenutku kada traje predizborna kampanja ne bi trebalo biti prosvjeda, međutim gradonačelnik će to odlučiti'', poručio je savjetnik vukovarskoga gradonačelnika za branitelje Tomislav Josić.

Dok ministar branitelja Tomo Medved bježi kad čuje pitanje o Penavi, premijer pokušava smiriti loptu. Oporba, ali i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kritiziraju Penavu zbog javnog optuživanja sutkinje u predmetu Marijana Živkovića koji je prije pet godina razbijao ćirilične ploče:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udarac iz Vukovara

“Mislim da nije u redu napadati suce u tijeku procesa'', kaže Bošnjaković, a Bojan Glavašević dodaje: ''Meni to jako zvuči kao ona Karamarkova: Kakav zakon? To su naši branitelji! To je inače ista meta, isto odstojanje kao onaj šator u Savskoj''.

No da će premijera u Vukovaru ponovno dočekati određeni transparenti, čini se više nego sigurnim. "Ovo što je procesuirano u zadnjih godinu dana, to je čista kozmetika: 'Hajde dvoje, troje ćemo izvući iz ladice pa ćemo ih procesuirati'. Međutim ja vam garantiram da postoje tone i tone materijala u raznim DORH-ovima koje stoje i skupljaju prašinu'', tvrdi Josić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udarac iz Vukovara nastavlja se na niz udaraca koje prima Plenković iz vlastitih redova, s desnog bloka - od Mire Kovača, Davora Ive Stiera do Steve Culeja.

"Nemojte se bojati za HDZ, ne bojimo se za HDZ ni mi koji smo u ovom trenutku na čelu stranke. A kolega Culej i kolega Penava kao i uvijek dosad sjest će za isti stol i razgovarati - bez brige!", poručio je potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Penave ostali oponenti su i saborski zastupnici, a u klupe se u petak vraćaju i smijenjeni ministri Tomislav Tolušić i Goran Marić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike