inicijativa triju mora /

Trump stigao u Poljsku: sve je spremno za razgovor s hrvatskom predsjednicom

Image
Foto: AP

Poljski mediji vrlo blagonaklono gledaju na posjet prvog čovjeka SAD-a, pa tako naslovnica jednih novina Trumpu poručuje da 'Poljsku ponovo učini velikom'

6.7.2017.
7:45
AP
VOYO logo
Image

Donald Trump stigao u Poljsku

Image

Donald Trump stigao u Poljsku

Danas će se održati sastanak na vrhu zemalja "Inicijative triju mora", koju su zajednički pokrenule Hrvatska i Poljska.

Na sastanku će biti i posebni gost, američki predsjednik Donald Trump. Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Trump bilateralno će se sastati na marginama summita i razgovarati o bilateralnim odnosima, uključujući obrambenu suradnju, te o raznim ugovorima koji su u pripremi, poput ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja te ugovora o izručenju, kao i o poticanju trgovine i ulaganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijativa je zamišljena kao neformalna platforma za osiguranje političke potpore i djelovanja na konkretnim projektima, a okuplja 12 zemalja - Hrvatsku, Poljsku, Mađarsku, Češku, Slovačku, Rumunjsku, Bugarsku, Litvu, Latviju, Estoniju, Sloveniju i Austriju. Inicijativu snažno podržavaju Sjedinjene Države i Kina.

Inače, poljski mediji vrlo blagonaklono gledaju na posjet prvog čovjeka SAD-a, pa tako naslovnice jednih novina Trumpu se poručuje da "Poljsku ponovo učini velikom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo