HDZ-ovi kandidati uz premijera / Troši li Plenković državni novac za HDZ-ovu kampanju? 'To su dva šešira. Nosim ih skupa dok ih imam'

Uz premijera Andreja Plenkovića u Istri bili su i HDZ-ovi kandidati s liste za europske izbore

26.4.2019.
22:10
VOYO logo

Uz premijera Andreja Plenkovića u Istri bili su i HDZ-ovi kandidati s liste za europske izbore. Naime, i na gradilištu Istarskog ipsilona i otvorenju ACI marine, nevezano uz državni protokol, pojavili su se i neki budući europarlamentarci. A on je njih kasnije podržao na središnjem skupu.

Dvije muhe jednim udarcem. Na gradilište Istarskog ipsilona premijer je sa svojim ministrima došao primarno u funkciji premijera. No, na istom mjestu dočekali su ga i HDZ-ovi kandidati za EU parlament, pa je ta funkcija ostala u sjeni one stranačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je normalno sa svakim premijerom"

Na pitanje je li HDZ sada u kampanji, Plenković je odgovorio "apsolutno", a na pitanje jeste li on ovdje kao premijer ili predsjednik HDZ-a, rekao je "kao premijer". 

"I kao predsjednik HDZ-a. Jer to su dva šešira koja ja non-stop nosim skupa dok ih imam", dodao je Plenković. No važno je tko plaća HDZ-ov, a tko državni šešir. "To vam je normalno sa svakim premijerom, znate vi to jako dobro. Da nema nekih dilema. Naravno da sam s njima. Što nisu možda drugi predsjednici stranaka sa svojim? Što bih ja trebao šutjeti i reći joj nema nas, nas nema", kazao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati prije u Karlovcu je izjavio da nema govora o trošenju državnih resursa u stranačke svrhe. "Ne. Dakle, ja sam sad tu u nekakvom posebnom angažmanu? Pa ja sam non-stop po terenu, to znate i sami", kazao je Plenković. 

Susreti su slučajni?

Dok je slušao o punom profilu Istarskog ipsilona vrijednog preko milijardu kuna koji će se izgraditi za tri godine, leđa su mu čuvali Nikolina Brnjac, Goran Pauk, Domagoj Maroević i Dubravka Šuica. "Ne možemo se oglušiti na ovaj ogromni projekt za Istru i za Hrvatsku i naravno da smo željeli vidjeti radove, obišli smo malo radove znajući naravno da je tu i Vlada i premijer i to je razlog zašto smo danas tu i idemo kasnije na predizborni skup u Rovinj", kazala je HDZ-ova kandidatkinja na izborima za Europski parlament Dubravka Šuica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i opet - premijer. A ondje drugi pak kandidat s liste kaže, svi susreti su - slučajni. "Ma sigurno je da su slučajno, mi smo imali po rasporedu već odavno predviđen dolazak u Istru. Danas je premijer ovdje u premijerskom posjetu zbog izgradnje nove marine u Rovinju i mislim da to jedno s drugim nije povezano", rekao je HDZ-ov kandidat na izborima za Europski parlament Domagoj Maroević

Premijer se i pita čemu uopće ova tema na dnevnom redu, ali i u Izbornom etičkom kodeksu DIP-a piše da nije etično korištenje državnih resursa za aktivnosti izborne promidžbe. No, budući da se radi samo o etici, ne i prekršaju, premijera ni nikoga drugoga ništa ne sprječava da na državnim skupovima kaže koju lijepu riječ i o stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo