nitko ih nije pregledao! / Trojica nogometnih trenera vratila se iz Kine zbog koronavirusa: 'Svi nose zaštitne maske na licu...'

Image
Foto: Shutterstock/PIXSELL

Rade u nogometnom kampu s djecom

30.1.2020.
14:21
Shutterstock/PIXSELL
VOYO logo

Među onima koji su napustili Kinu zbog koronavirusa su i trojica Splićana koji već neko vrijeme žive i rade tamo. Vratili su se iz Split avionom iz Kine preko Katra. 

"Vratili smo se jer je tako odlučio naš poslodavac. Naime, kako se u ovo vrijeme slavi lunarna Nova godina, Kinezi imaju najmanje dva tjedna praznika. Brojni Kinezi u to blagdansko vrijeme putuju u inozemstvo i sa sobom vode djecu. Budući da mi radimo u nogometnom kampu s djecom, naš je poslodavac odlučio da i mi treneri odemo kući. Odnosno, Kinezi su preventivno prekinuli kamp i nama i djeci dali su slobodno do daljnjega", rekao je jedan od Splićana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i kako se Kinezi vrlo dobro nose sa situacijom te je kontrola podignuta na najveću moguću razinu. 

"Ništa oni ne prepuštaju slučaju. Recimo, sada na povratku na aerodromu s kojeg smo poletjeli prema Dohi 99,9 posto ljudi nosilo je zaštitne maske. Gotovo se nikoga više ne može vidjeti bez maske na licu. Prije ulaska u avion morali smo potpisati nekakav zapisnik u kojemu izjavljujemo i svojim potpisom potvrđujemo kako ne bolujemo ni od kakve bolesti i kako nemamo nikakve simptome povezane s koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom ulaska u zrakoplov svi putnici su bili pregledani termokamerom, kojom Kinezi utvrđuju ima li putnik povišenu tjelesnu temperaturu ili je ona normalna. U slučaju da je povišena, takva se osoba upućuju u karantenu i ne dopušta joj se let. Mislim da su svi oni koji su “mojim” avionom trebali putovati prema Europi ušli u zrakoplov", rekao je Splićanin za Slobodnu dalmaciju. 

Vraćaju se kad to poslodavci odluče

Osim njih, u avionu su bila i dvojica srbijanskih državljana, također sportskih djelatnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon nekoliko sati leta sletjeli smo u Dohu, i tamo su nas, također, prilikom izlaska iz aviona pregledavali termokamerama. U Dohi žele biti sigurni da nitko nije zaražen, jer se putnici “motaju” po njihovu aerodromu dok čekaju presjedanje za Europu. Iz zrakoplova smo izlazili polako, tako da termokamera može svakog pažljivo pregledati.

Dalje smo nastavili put prema Zagrebu i tamo nas nitko nije pregledao, ni termokamerom, ni na bilo koji drugi način, već smo neometano ušli u Republiku Hrvatsku. Isto je bilo i u Splitu", objasnio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako su u kontaktu s poslodavcima te se vraćaju kad oni to odluče. Obavio je i razgovor s epidemiologinjom te mu je rekla da joj se javi ako osjeti simptome tog virusa.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo