U kampanji se kitio djecom, a danas ne mari za njih

Ne dopuštamo da od ove ceste naprave brzu, opasnu cestu na kojoj će i dalje stradavati djeca, i to odlazeći u školu, po porciju znanja.

20.3.2012.
19:29
VOYO logo

Stanari Radmanovačke ulice u Novom Zagrebu u utorak su u 18 sati održali prosvjed jer su im Zagrebačke ceste samoinicijativno krenule 'uređivati' cestu bez koordinacije s Gradom. Stanari žele da cesta dobije pločnik kako bi djeca sigurno išla do škole, da ne moraju hodati kroz blato ili biti izloženi opasnosti jurećih automobila.

Stanari su na prosvjedu kazali kako se s izgradnjom kolnika odugovlačilo jer se do lani Grad izgovarao da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. No, sad su svi problemi riješeni, projekt je spreman i izrađen i planiran u investicijama za 2012. godinu, no Zagrebačke su ceste samoinicijativno raskopale cestu kako bi na nju položile tek novi sloj asfalta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić nije slušao nego se javljao na mobitel

Ne dopuštamo da od ove ceste naprave brzu, opasnu cestu na kojoj će stradavati djeca na putu za školu. Tražimo pločnik, kako je projektom i planom investicija Grada za 2012. i predviđeno, poručili su okupljeni na prosvjedu, napomenuvši kako za "crni granit na Cvjetnom, skupe fontane i wc-e" u Gradu imaju novaca.

Predstavnica stanara je na prosvjedu ispričala i kako ju gradonačelnik Bandić nije ni saslušao o problemu i opasnosti u kojoj se nalaze djeca. Došla je na ugovoreni sastanak s gradonačelnikom i krenula mu pričati kako je već dvoje djece stradalo na Radmanovečkoj cesti, no Bandić je nije ni saslušao nego se neprestano javljao mobitel - iako ga je zamolila da je saslusa jer je imala uredno dogovoren sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražimo ono što nam pripada, ovdje živi 200 djece, oni svakodnevno riskiraju svoje živote izlazeći u školu, dosta je iživljavanja gradskih moćnika nad našom djecom, to im nećemo dopustiti", kazala je jedna od stanarki Radmanovačke ulice.

Majka dvoje prvašića iz iste ulice ogorčena je Bandićevim nemarom spram djece. 'Kitio se dječicom tijekom predizborne kampanje, a danas, kad mu slikavanja te vrste ne mogu donijeti nikakvu korist, ne mari za njih.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremni i fizički zaustaviti radove

Da su Zagrebačke ceste potpuno samoinicijativno, bez koordinacije s Gradom, raskopale Radmanovačku ulicu, dokazuje i podatak da predsjednik mjesnog odbora Klara, gdje cesta pripada, nije imao pojma o pokretanju radova.

Iako su po zadnjoj informaciji radovi zaustavljeni, okupljeni stanari su poručili da ukoliko Grad Zagreb ne napravi što mora, "što su stanari platili i što im pripada", da će fizički spriječiti nastavak 'poluradova'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo