TKO JE 'KRTICA' KOJA JE MEDIJIMA DOSTAVILA VARGIN ISKAZ? / 'Ne, Uskok nije izvor informacija koje su procurile u javnost'

Image
Foto: PIXSELL / Facebook

Osim o svom odnosu sa Zdravkom Mamićem Varga u objavljenom iskazu govori i o suradnji s bivšem predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, zamjenikom Milijanom Brkićem,

27.11.2018.
17:11
PIXSELL / Facebook
VOYO logo

Uskok je u utorak priopćio da "nije izvor informacija" za tekst u Jutarnjem listu koji je u broju od ponedjeljka objavio dijelove istražnog iskaza uhićenog informatičara Franje Varge koji se od uhićenja u aferi SMS nalazi u istražnom zatvoru.

"Uskok nije izvor informacija koje su 26. studenoga 2018. objavljene u jednom dnevnom listu. Nadalje, iako istraga, sukladno zakonskim odredbama, nije tajna nego nejavna, Uskok smatra da objavljivanje sadržaja provedenih dokaznih radnji tijekom istrage šteti probicima kaznenog postupka", priopćio je Uskok u utorak poslijepodne na svojoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivšega policijskog informatičara Vargu Uskok sumnjiči da je u postupku koji se vodio protiv bivšeg čelnika Dinama ZdravkaMamića, njegova brata ZoranaMamića, bivšega Dinamova direktora DamiraVrbanovića i poreznika MilanaPernara na osječkome Županijskom sudu izradio lažnu SMS prepisku između bivšega glavnog državnog odvjetnika DinkaCvitana i jednog suca koji je u tom predmetu bio član sudskoga vijeća, a po kojoj je Cvitan prije objave prvostupanjske presude pritiskom na suca tražio da donese osuđujuću presudu.

Pričao o odnosu s Mamićem, Brkićem, Todorićem...

Osim toga tužiteljstvo tvrdi da je Varga, prije izrade pisanog otpravka osuđujuće presude, protiv koje se može podnijeti žalba Vrhovnom sudu, izradio novu lažnu korespondenciju o navodnom utjecaju na suce Vrhovnog suda koji bi odlučivali o žalbi okrivljenika kako bi je predao Zdravku Mamiću s namjerom da je on iskoristi u žalbenom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sumnje da je Vargi dojavio da je pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje, u istražnom je zatvoru i BlažCurić, vozač potpredsjednika Vlade TomislavaTolušića te kum zamjenika predsjednika HDZ-a MilijanaBrkića.

Osim o svom odnosu sa Zdravkom Mamićem Varga u objavljenom iskazu govori i o suradnji s bivšem predsjednikom HDZ-a TomislavomKaramarkom, zamjenikom Milijanom Brkićem, ali i nekadašnjim vlasnikom Agrokora IvicomTodorićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo